Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Κωνσταντινούπολη νέο επεισόδιο: Δύο τραυματίες σε ανταλλαγή πυρών έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας



Νέος «συναγερμός» σήμανε στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από πυροβολισμούς που ακούστηκαν έξω από το αρχηγείο της τουρκικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με το τουρκικό CNN, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ οι αρχές απάντησαν με πυρά στους ένοπλους που πραγματοποίησαν την επίθεση.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε επίσημη πηγή των τουρκικών αρχών, η οποία δεν ήταν σε θέση να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, διευκρινίζοντας ότι όλες οι μονάδες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Σύλληψη ενόπλου που εισέβαλε στα γραφεία του ΑΚΡ

Nωρίτερα την Τετάρτη, η αστυνομία συνέλαβε έναν ένοπλο ο οποίος εισέβαλε σε γραφείο του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος AKP σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης, μία ημέρα αφότου μέλη ακροαριστερής οργάνωσης είχαν συλλάβει όμηρο έναν εισαγγελέα σε δικαστήριο στην ίδια πόλη.

Ο άνδρας έσπασε παράθυρα στον ψηλότερο όροφο του κτιρίου στη συνοικία Καρτάλ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και κρέμασε μια σημαία, πριν τεθεί υπό κράτηση.

Το Dogan είχε μεταδώσει αρχικά πως δύο ένοπλοι είχαν εισβάλει στο γραφείο του AKP.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του πρακτορείου, φαίνεται πως πρόκειται για την τουρκική σημαία στην οποία έχει προστεθεί ένα λευκό σπαθί. Ο εισβολέας φώναζε κατά καιρούς από το παράθυρο προς το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί από κάτω, αλλά τα λόγια του δεν ήταν δυνατό να ακουστούν.

Το επεισόδιο σημειώθηκε ενώ δικαστές και δικηγόροι συγκεντρώνονται σε δικαστήριο στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης για να θρηνήσουν τον εισαγγελέα που σκοτώθηκε χθες στη διάρκεια απόπειρας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας να τον διασώσουν.

Οι δύο δράστες, μέλη της εκτός νόμου ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), σκοτώθηκαν επίσης κατά την απόπειρα διάσωσης.



Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου