Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

RASS: Μπροστά με 7,8 μονάδες η ΝΔ - 4ος ο Τσίπρας στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών


 


7,8% η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για τo Action 24.

Η διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σχεδόν σταθερή.



Η πρόθεση ψήφου

ΝΔ 31,3%

ΣΥΡΙΖΑ 23,5%

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 13,8%

ΚΚΕ 6,2%

Ελληνική Λύση 3,8%

ΜέΡΑ25 3,3%

Έλληνες για την πατρίδα 2,1%

Άλλα κόμματα 4,1%

Άκυρο - Λευκό 2,8%

Αδιευκρίνιστη ψήφος 9,1%



Μεγάλη είναι η διαφορά της ΝΔ στην παράσταση νίκης σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι θα επικρατήσει στις επόμενες εκλογές σε ποσοστό 75,1%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει 14,5%.



Εντονη είναι η ανησυχία των πολιτών για το οικονομικό τους μέλλον (79,3%) και παρά το γεγονός ότι τους απασχολεί η ακρίβεια, θεωρούν ότι οι ανατιμήσεις στην αγορά είναι πρωτίστως αποτέλεσμα της διεθνούς συγκυρίας (57,3%) και κατά δεύτερο λόγο ευθύνη της κυβέρνησης (41,7%).

«Στο μέτρο που πρέπει» εκτιμούν σχεδόν οι μισοί πολίτες (48,6%) ότι είναι η πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα.



Πιο ασφαλείς αισθάνονται οι πολίτες με Μητσοτάκη παρά με Τσίπρα αν έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δηλώνουν πως αισθάνονται πιο ασφαλείς με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 51,7%, σε σχέση μόλις με το 11,9% για τον Αλέξη Τσίπρα.



Παράλληλα, οι πολίτες θεωρούν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (47,9%), σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (20,6%) που έρχεται τρίτος μετά τον κανένα που συγκεντρώνει ποσοστό 30,1%.



Στην κορυφή βρίσκεται ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης -είναι οι δύο αρχηγοί με θετικό πρόσημο. Μάλιστα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας περνάει τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να έχει κατά 1,8% προβάδισμα στις θετικές γνώμες, ωστόσο συγκεντρώνει πολύ περισσότερες αρνητικές σε σχέση με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου