Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Καταγγελία γιατρών Ιπποκράτειου «Τα επεισόδια Ρομά - Αντιεξουσιαστών έβαλαν σε επικινδυνότητα τη λειτουργία του νοσοκομείου»



Έκκληση σε σεβασμό του χώρου του Νοσοκομείου απευθύνουν οι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μετά τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν Ρομά και αντιεξουσιαστές κατά τη διάρκεια της μέρας.

Ρομά μαζί με ακροαριστερούς κακοποιούς αντιεξουσιαστές, έστησαν αυτοσχέδια οδοφράγματα με φωτιές σε κάδους και ρίψεις αντικειμένων, κατά των Αστυνομικών των ΜΑΤ.

Οι Ρομά ελεγχόμενοι από ακροαριστερούς κακοποιούς αντιεξουσιαστές αποκαλούσαν  «δολοφόνους» τους αστυνομικούς που τους απώθησαν με χρήση βομβίδων κρότου λάμψης. 

Όπως επισημαίνουν οι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή ασθενών, καθώς επηρεάστηκε η ομαλή λειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, και παιδάκια που νοσηλεύονται φοβήθηκαν και έκλαιγαν.

«Προκαλούν ανείπωτη θλίψη τα γεγονότα που έγιναν χθες. Τα επεισόδια έβαλαν σε επικινδυνότητα τη λειτουργία του νοσοκομείου. Δε μπορούσε να πραγματοποιηθεί το επισκεπτήριο. Στην παιδιατρική οι μικροί ασθενείς φοβήθηκαν πολύ με τους κρότους και τις φασαρίες. Είχαμε επεισόδια μέσα στην κλινική. Οι γονείς δε μπορούσαν να επισκεφτούν τα παιδιά τους. Το νοσοκομείο στην εφημερία του δε μπορούσε να δεχτεί ασθενείς οι οποίοι είχαν ανάγκη περίθαλψης. Φοβόταν να μπουν μέσα», αναφέρει ο παιδίατρος και διευθυντής της πρώτης παιδιατρικής κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Ζαφειρίου.

«Μπορεί να υπάρχει ένα δίκιο. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω. Είναι όμως αμαρτία να γίνεται αυτό έναντι ενός ιδρύματος όπως είναι ένα δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο ανέκαθεν έχει περιθάλψει αυτούς τους ανθρώπους και θα συνεχίσει να το κάνει. Είμαστε πάντα κοντά τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παιδιά Ρομά μέσα στο νοσοκομείο. Οποιαδήποτε τέτοια διαμαρτυρία πρέπει να γίνεται σε άλλο χώρο και όχι εκτός ακόμη και εντός του νοσοκομείου. Εγκυμονεί φόβους σε όλους τους ανθρώπους, ακόμη και στους γιατρούς. Προκαλεί μια τεράστια δυσλειτουργία. Βάζει σε επικινδυνότητα τους ίδιους τους ασθενείς και καταργεί την έννοια του νοσοκομείου. Χθες αν ήσουν άρρωστος δε μπορούσες να πας στο νοσοκομείο».


Κοσμιότητα και λογική ζητά και ο διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσικόπουλος,  ο οποίος, ανέφερε χαρακτηριστικά, «Με τον πληθυσμό των Ρομά έχω μια ιδιαίτερη σχέση. Έχω χειρουργήσει παιδιά με όγκους, φλεγμονές, δύσκολα περιστατικά και έχω μια άριστη σχέση μαζί τους. Τους κάνω έκκληση να πρυτανεύσει η λογική. Καταλαβαίνουμε τον πόνο τους αλλά οι αντιδράσεις να είναι στα πλαίσια της κοσμιότητας. Το νοσοκομείο μας είναι τριτοβάθμιο, περιθάλπει νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους. Είναι ένα κέντρο του κορωνοϊού, επομένως δε μπορούμε να το καταστρέψουμε και να καταστρέψουμε κι άλλες ζωές».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου