Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Συνεχίζει τα καραγκιοζιλίκια ο Τσαβούσογλου απειλώντας και η Ελλάδα θα φοβήθηκε τώρα

 


Δεν βάζουν μυαλό οι Τούρκοι, δεν έχουν ούτε φιλότιμο, ούτε ηθική και συνεχίζουν να προκαλούν τους Έλληνες νομίζοντας ότι η Ελλάδα φοβάται.

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, τη φράση «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες» και νομίζει ότι με αυτή την τακτική θα φοβηθεί η Ελλάδα.

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου με τον Ρουμάνο ομόλογό του στην Άγκυρα, ο προκλητικός τούρκος όνομα και πράγμα Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στο θέμα των στρατιωτικών ασκήσεων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και είπε ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στις απειλές».

Ο προκλητικός τούρκος υποστήριξε ψέματα χωρίς ίχνος αλήθειας πώς «τα νησιά που έχει εξοπλίσει η Ελλάδα της δόθηκαν με τη συνθήκη της Λωζάννης και των Παρισίων με έναν όρο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξοπλίζει αυτά τα νησιά».

Ο τούρκος όνομα και πράγμα Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «παραβιάζει ευθέως αυτές τις δύο συμφωνίες. Η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη. Παραβιάζει τις συμφωνίες ειρήνης. Εμείς στείλαμε τα νομικά μας επιχειρήματα. Είδαμε τις απαντήσεις τους, απαντήσεις που είναι καθάρα πολιτικά δημαγωγικές».

Είπε επίσης χωρίς ίχνος ηθικής και φιλότιμου «αν η Ελλάδα δεν υποχωρήσει από αυτή την παραβίαση, θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα της κυριαρχίας αυτών των νησιών. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί για το θέμα αυτό. Είτε η Ελλάδα θα κάνει ένα βήμα πίσω είτε θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Γι' αυτό και ο πρόεδρός μας είπε τη φράση "μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ". Δεν μπορούμε να μιώνουμε σιωπηλοί. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».

«Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ξεχνάει πως όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες. Αν δεν θέλετε ειρήνη θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ξαφνικά ένα βράδυ» κατέληξε ο τούρκος όνομα και πράγμα Μεβλούτ Τσαβούσογλου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου