Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Ελβετία: Μαζεύουν υπογραφές για να διώξουν την Αλίνα Καμπάεβα από τη χώρα

 


Έκκληση για την απέλαση της φερόμενης ως «ερωμένης» του Πούτιν, Αλίνα Καμπάεβα, από την Ελβετία, όπου έχει φυγαδευτεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, απευθύνουν ακτιβιστές.

Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει μια συλλογή υπογραφών στην ιστοσελίδα change.org, όπου έχουν υπογράψει πάνω από 35.000 άτομα, αναφέρει σε ανάρτησή του η ουκρανική ιστοσελίδα Nexta.

«Αγαπητή Ελβετική Συνομοσπονδία, γιατί επιτρέπετε σε μέλη του καθεστώτος Πούτιν να παραμείνουν στη χώρα; Συνδέστε την Αλίνα «Εύα Μπράουν» Καμπάεβα, με τον «Φύρερ» Βλαντιμίρ Πούτιν» αναφέρεται στην έκκληση, την οποία έχουν υπογράψει πολίτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Σε ασφαλές σαλέ στην Ελβετία η Καμπάεβα

Οι συντάκτες της αναφοράς τονίζουν ότι η «επίσημη ερωμένη» του δικτάτορα και εγκληματία πολέμου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος εξαπέλυσε έναν καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία, η επαγγελματίας πρώην αθλήτρια Αλίνα Καμπάεβα, λέγεται ότι βρίσκεται με τα παιδιά της στην Ελβετία, όπου κρύβεται από τις επιπτώσεις των κυρώσεων.

Μια πηγή ανέφερε στο Page Six, πως η Αλίνα Καμπάεβα και τα παιδιά που έχει αποκτήσει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κρύβεται σε ιδιωτικό και ασφαλές σαλέ κάπου στην Ελβετία.

Οι ακτιβιστές δεν παραλείπουν να αναφέρουν πως η Καμπάεβα ήταν ένας από τους εμπνευστές του νομοσχεδίου που καθιστούσε αδύνατο για τους ξένους να υιοθετήσουν χιλιάδες ορφανά από τη Ρωσία όταν ήταν μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας και τονίζουν επίσης πως είναι υποστηρικτής του πολέμου στην Ουκρανία.


iefimerida.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου