Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Οι δολοφόνοι του δικτάτορα Πούτιν σκότωσαν άλλους δύο δημοσιογράφους


 

Ένας εικονολήπτης του Fox News σκοτώθηκε ενώ κάλυπτε τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Πιέρ Ζακρζέφσκι είναι ο τέταρτος δημοσιογράφος που σκοτώθηκε από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και η Oleksandra Kuvshinova η πέμπτη.

Ο εικονολήπτης Πιέρ Ζακρζέφσκι συνόδευε τον δημοσιογράφο Μπέντζαμιν Χολ, ο οποίος τραυματίστηκε όταν το όχημά τους δέχθηκε πυρά στη Χορένκα, κοντά στο Κίεβο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διευθύνουσα σύμβουλος του Fox News Media, Σούζαν Σκοτ.

Στην ίδια επίθεση, σκοτώθηκε και η Ουκρανή δημοσιογράφος Oleksandra Kuvshinova όπως μεταδίδουν διεθνή Μέσα ενημέρωσης.

Με έδρα το Λονδίνο, ο Πιέρ Ζακρζέφσκι βρισκόταν στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο, πρόσθεσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Fox News Media, Σούζαν Σκοτ. Είχε καλύψει στο παρελθόν συγκρούσεις στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία για το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Τον Δεκέμβριο, έλαβε το βραβείο «Unobtrusive Hero» του Fox News, ιδίως επειδή «διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην απομάκρυνση Αφγανών ελεύθερων επαγγελματιών και των οικογενειών τους μετά την αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν», υπογράμμισε η επικεφαλής του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου.

Ο Μπέντζαμιν Χολ, Βρετανός υπήκοος και ανταποκριτής του Fox News στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παραμένει στο νοσοκομείο στην Ουκρανία, είπε. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες λεπτομέρειες για την κατάστασή του. Τραυματίστηκε στα πόδια από σκάγια και μεταφέρθηκε στην εντατική, δήλωσε η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου