Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Με τα βλέμματα επάνω του ο δικτάτορας απελευθέρωσε την δημοσιογράφο με ένα πρόστιμο

 


Με το βλέμμα όλων στον δικτάτορα Πούτιν, η δημοσιογράφος δεν είχε τελικά τραγική κατάληξη επειδή ξεφτίλησε το καθεστώς, αντιθέτως αφέθηκε ελεύθερη με ένα μικρό πρόστιμο.

Το τι θα γίνει στο μέλλον, και για το πόσο κινδυνεύει, αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανένας, και για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος της Γαλλίας της παρέχει καταφύγιο στο Γαλλικό προξενείο, για να ξεφύγει από το καθεστώς.

Πρόστιμο ύψους 30.000 ρουβλίων (255 ευρώ) επέβαλε ρωσικό δικαστήριο στη Μαρίνα Οβσιάνικοβα, αφότου κρίθηκε ένοχη για παραβίαση του νόμου περί διαδηλώσεων, για τη χθεσινή διαμαρτυρία της κατά του πολέμου στην Ουκρανία στο πλατό του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το RIA Novosti.

Αμέσως μετά την ετυμηγορία του ελεγχόμενου από τον δικτάτορα Πούτιν δικαστηρίου, η Οβσιάνικοβα δήλωσε στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της τα εξής, μιλώντας για την περιπέτειά της: «Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Δύο μέρες έχω να κοιμηθώ, βρίσκομαι υπό κράτηση πάνω από 14 ώρες και δεν με άφησαν να επικοινωνήσω με τους κοντινούς μου ανθρώπους ή να λάβω οποιαδήποτε νομική συμβουλή. Οπότε βίωσα μια ειλικρινά σκληρή κατάσταση.»

«Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη», πρόσθεσε η δημοσιογράφος.




Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε αναφερόμενος στη Ρωσίδα δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιανίκοβα, ότι «Διπλωματικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την τύχη της δημοσιογράφου», και πρόσθεσε ότι της προσφέρει «καταφύγιο στο προξενείο» για να την προστατεύσει. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου