Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Αυτήν την εβδομάδα οι ανακοινώσεις για το πλαίσιο στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών

 



Πρώτιστο μέλημα πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής παραμένει η υπεράσπιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις επάλληλες κρίσεις και η θωράκιση της κοινωνίας. 

Αυτήν την εβδομάδα -όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το πλαίσιο στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών, προκειμένου να περιορίσουμε, κατά το δυνατόν, τις επιπτώσεις από τις υπέρογκες αυξήσεις και τον πληθωρισμό που χτυπά και την ελληνική οικονομία.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα δίνουν συνέχεια στην οριζόντια στήριξη, αλλά και θα εστιάζουν πρωτίστως σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Γίνεται παράλληλα προσπάθεια να σταθούμε στο πλευρό   όσο το δυνατόν  περισσότερων συμπολιτών μας. Συμπολιτών μας που είναι ευάλωτοι, αλλά και των συμπολιτών μας που παράγουν και βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτές τις υπέρμετρες δυσκολίες. Πάντα με σεβασμό στη δημοσιονομική σταθερότητα και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας μας. 

Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και το επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο αφού η χώρα και η οικονομία μας περνά μέσα από τις συμπληγάδες που διαμορφώνουν οι διεθνείς κρίσεις. Πορευόμαστε με σχέδιο, με ρεαλισμό χωρίς κοντόφθαλμες πολιτικές που κινδυνεύουν να υπονομεύσουν το αύριο, ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα είχαν κάτι πολύ ουσιαστικό να προσθέσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουμε σήμερα.

Στηρίξαμε οικονομικά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε τόσο οριζόντια όσο και στοχευμένα.

Θα αξιοποιήσουμε κάθε θεσμικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας και κάθε μηχανισμό του Κράτους για να αντιμετωπίσουμε την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία.

Θα επιμείνουμε με τεκμηριωμένες προτάσεις στην κατεύθυνση αποτελεσματικής και άμεσης ευρωπαϊκής παρέμβασης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου