Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021

Θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει εισαγγελέας για τις ΜΕΘ στο Αγρίνιο

 


Σοκ, προκάλεσε η είδηση ότι από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι σήμερα μόνο ένας βγήκε ζωντανός από τις ΜΕΘ COVID του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, και αυτός πέθανε μετά από λίγα 24ωρα.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό ανακοινωθέν, το ζήτημα αναδείχθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου, κατά την επίσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια κλιμακίου υπό τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, οπότε και ζητήθηκαν από το Διοικητή του ΓΝ Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Από τον κ. Τσώλη, σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ, ζητήθηκε να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

Γιατί το Γ.Ν. Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας;

Έθεσε το θέμα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;

Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;

Έρευνα για τις όποιες διοικητικές παραλείψεις

Κατά την ΥΠΕ, ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο το οποίο του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

«Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας διερευνούν ήδη μέσω των αρμόδιων κλιμακίων τις όποιες διοικητικές παραλείψεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ακυρώσει ή να αμφισβητήσει την τιτάνια προσπάθεια που με αυτοθυσία καταβάλλουν οι υγειονομικοί μας, τόσο στο Αγρίνιο όσο και σε κάθε μονάδα Υγείας της χώρας» καταλήγει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Το θέμα είναι εισαγγελέας έχει επέμβει αυτεπάγγελτα η όχι ακόμα;;;0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου