Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Το οργανωμένο έγκλημα είναι ένα ξεχωριστό πρόβλημα, το οποίο προφανώς υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί


 

Η Ελλάδα είναι, ήταν και παραμένει μια ασφαλής χώρα. Έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών και ληστειών σ’ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία. Αστυνόμευση στις γειτονιές υπάρχει, έλεγχοι γίνονται και ενισχύονται. Το οργανωμένο έγκλημα είναι ένα ξεχωριστό πρόβλημα, το οποίο προφανώς υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Στο πλαίσιο αυτό:

Η ΕΛΑΣ προχωρά σε άμεση αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδίου της για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και την ενίσχυση της αστυνόμευσης. Ειδικότερα:

Ενισχύεται το δίκτυο πληροφοριών και ερευνών της Αστυνομίας.

Επικαιροποιείται η χαρτογράφηση των ενεργών εγκληματικών ομάδων, με ονόματα και διευθύνσεις.

Παράλληλα, στην εποχή που ξεκινά μετά την πανδημία, ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών με αστυνομική παρουσία και περιπολίες, με ευέλικτες ομάδες, ειδικά σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών. Οι περιπολίες θα γίνονται από την ΔΙΑΣ, τη Δράση και την ΟΠΚΕ.

Η Αντιπολίτευση και πάλι -και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ- ανακατεύει, βάζει, ως είθισται, στο ίδιο μίξερ χωριστά ζητήματα, για να αποπροσανατολίσει. Καταρχάς, να πούμε ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έψεγε την Κυβέρνηση για υπερβολική αστυνόμευση κατά τη διάρκεια του lockdown και των περιοριστικών μέτρων.  Τότε έλεγε να μην υπάρχει Αστυνομία, τώρα ψέγει την Κυβέρνηση για μη αστυνόμευση στις γειτονιές ή για το αίσθημα της ασφάλειας του πολίτη. Οπότε, ας αποφασίσει τι θέλει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου