Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για το στρατιωτικό τουρισμό

 


Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη του στρατιωτικού τουρισμού στην Ελλάδα συνυπέγραψαν οι Υπουργοί Άμυνας, Πολιτισμού και Τουρισμού. Με το Μνημόνιο αυτό τα τρία Υπουργεία συντονίζουν τις δράσεις τους προκειμένου να δοθεί οργανωμένη ώθηση στον στρατιωτικό τουρισμό, με επίκεντρο το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας.

Ο στρατιωτικός τουρισμός ανήκει στα σχετικώς νέα και ραγδαία αναπτυσσόμενα είδη τουρισμού διεθνώς και η Ελλάδα διαθέτει πλήθος αξιοθέατων της συγκεκριμένης κατηγορίας, σε ολόκληρη την επικράτεια αλλά και από διαφορετικές περιόδους της ιστορικής πορείας του έθνους.

Για την υλοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας, τα τρία Υπουργεία και το Πολεμικό Μουσείο, ως Φορέας Συντονισμού και Υλοποίησης της Συνεργασίας, θα καταρτίσουν από κοινού ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσεων Ανάδειξης, Προώθησης και Προβολής του στρατιωτικού τουρισμού. Οι βασικοί τομείς ανάπτυξης των κοινών δράσεων είναι, επιγραμματικά:

η συντήρηση, η αποκατάσταση, η μακροχρόνια διατήρηση και διαχείριση μνημείων και κειμηλίων στρατιωτικού χαρακτήρα και ενδιαφέροντος,

η προαγωγή της επιστημονικής ιστορικής γνώσης,

η προσέλκυση και η ανάπτυξη ταξιδιών και επισκέψεων με αντικείμενο το στρατιωτικό ενδιαφέρον και τη γνώση επί της ιστορικής μνήμης στρατιωτικών και πολεμικών γεγονότων, στοιχείων και περιοχών,

η συνεχής βελτίωση της γενικότερης τουριστικής εικόνας της Ελλάδας ως προορισμού με δυνατότητες φιλοξενίας δραστηριοτήτων στρατιωτικού τουρισμού.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου