Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Κριτική στον υπουργό Οικονομικών από βουλευτές της ΝΔ



Κριτική στον Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη άσκησαν με σημερινές τους δηλώσεις οι βουλευτές της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης και Ιορδάνης Τζαμτζής με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Χαρδούβελη στην τηλεόραση του MEGA και ιδιαίτερα την τοποθέτηση του ότι η Ελλάδα θα είναι υπό εποπτεία μέχρι να αποπληρωθεί το 75% του χρέους.

«Την κυβέρνηση εκπροσωπεί, κατά κύριο λόγο ο πρωθυπουργός και κατά δεύτερο λόγο, ως συμμετέχων κόμμα, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης» τόνισε ο κ.Κακλαμάνης σε δηλώσεις του στο Real Fm.

«Εγώ δεν υποτιμώ τους υπουργούς, αλλά το ότι μπορεί να έχει μία διαφορετική άποψη ο κ. Χαρδούβελης, αυτό θα το δούμε μέχρι τέλους, ποια άποψη τελικώς θα είναι πιο φερέγγυα και πιο αξιόπιστη. Αλλά και ο κ. Χαρδούβελης στην ουσία τι είπε; Δέχθηκε για τα 11,4 δισ., είπε ότι θα υπάρχει μία επιτήρηση, εγώ θέλω να δω τι είναι αυτή η επιτήρηση, τι θα περιέχει και πόσο αυστηρή θα είναι και κυρίως τι θα προϋποθέτει από εμάς. Γιατί π.χ. επιτήρηση για τους προϋπολογισμούς όλων των χωρών της Ευρωζώνης ξέρετε ότι ισχύει για όλους σε σχέση με το 3% του ελλείμματος».

Κριτική όμως έκανε και ο κ. Τζαμτζής ο οποίος είπε:

«Δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση ο κ. Χαρδούβελης, ο Πρωθυπουργός εκπροσωπεί την κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών έχει έναν συγκεκριμένο τομέα. Ο κ. Χαρδούβελης είναι ένα μέλος της κυβέρνησης, το έργο της κυβέρνησης είναι συνολικό. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ταυτόχρονα δύο παρατάξεις στην κυβέρνηση που ταυτόχρονα συνεννοούνται», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Mega ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή : bankwars.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου