Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η Βιαστική απάντηση της ΣΤΑΣΥ για το χαστούκι: «Τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από το νόμο»




Πώς το ξέρεις;
Ποιους ρώτησες;
Τον ελεγκτή που εμπλέκεται στο περιστατικό μήπως;
Άντε και τον συνάδελφο του;
Μήπως είναι το μοναδικό περιστατικό;

Απάντηση στην καταγγελία νεαρής άνεργης ότι δέχθηκε ξυλοδαρμό απο ελεγκτή, επειδή δεν είχε εισιτήριο, δίνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, σημειώνοντας πως «τήρησε τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες», και πως «θα διαθέσει για έλεγχο τα στοιχεία που διαθέτει».
Αναλυτικά, η εταιρεία των Σταθερών Συγκοινωνιών, σημειώνει ότι έπειτα από έλεγχο που διενήργησε η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου εισιτηρίων, «τήρησε τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες».
Στην ανακοίνωση προστίθεται πως η καταγγέλουσα «αρνήθηκε να επιδείξει το εισιτήριό της και να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της για την επίδοση του προστίμου. Ως εκ τούτου και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του νόμου, η ομάδα ελέγχου ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας. Η καταγγέλουσα συνοδευόμενη από ομάδα ελεγκτών και τον ειδικό φρουρό οδηγήθηκε στο γραφείο αστυνομίας του σταθμού Ομόνοια για την εξακρίβωση των στοιχείων της, όπου και της επιδόθηκε το πρόστιμο».
Τέλος, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ αναφέρει πως «θα διαθέσει σε κάθε αρμόδιο όργανο τα στοιχεία που διαθέτει (βιντεοληπτικό υλικό κλπ) για τον έλεγχο της υπόθεσης».

Η ουσία είναι μία να μας απαντήσουν κάποια στιγμή με ποια κριτήρια και ποια παιδεία προσλαμβάνονται οι ελεγκτές εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και εάν περνάνε από αξιολόγηση των ικανοτήτων τους;
Το να δώσεις την οποιαδήποτε εξουσία σε άτομο χωρίς παιδεία είναι έγκλημα και θα πρέπει να θεσπιστούν για τέτοιου είδους θέσεις η ικανότητα, η παιδεία και η ψυχοσύνθεση των υποψηφίων να είναι απαραίτητα προσόντα και ίσως θα πρέπει να αρχίσουν από αύριο την επανεξέταση και την αξιολόγηση όλων των εργαζομένων ελεγκτών στα Μέσα για να προλάβουμε τα χειρότερα από τυχόν κάποιους επικίνδυνους και ανεπαρκείς εάν και εφόσον υπάρχουν.

Μην μιλάμε χωρίς να ενεργήσουμε τον έλεγχο που προβλέπεται από τον νόμο γιατί το θύμα του ξυλοδαρμού άλλα καταγγέλλει  και μέχρι αποδείξεως χωρίς βιασύνη του εναντίον καλύτερα να σιωπούμε και να διατάξουμε ένορκη διοικητική εξέταση καθώς να εξετάσουμε και το υλικό από τις κάμερες για να λάμψει η αλήθεια.
Και εάν αληθεύει η καταγγελία του ξυλοδαρμού της κοπέλας καλό θα κάνει η απομάκρυνση του επικινδύνου για την ασφάλεια των επιβατών ελεγκτή και φυσικά η παραδειγματική και αυστηρή τιμωρία του από την δικαιοσύνη.
Ίσως εάν ήξερε το θύμα ότι η πράξη του ξυλοδαρμού είναι αυτεπάγγελτη δίωξη και δεν χρειάζεται τροικανικό παράβολο των 100€ που αποτρέπει τους πολίτες από το να προστατευτούν από τους δράστες να είχε συλληφθεί ο ελεγκτής και να γινόταν αλλιώς η έρευνα.

NOW


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου