Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ανδ. Λοβέρδος: Τα ΑΕΙ θα ορίζουν τον αριθμό των εισακτέων «Θα αντιμετωπίζουν τα ίδια τις κοινωνικές αντιδράσεις»



Πρόταση να περάσει στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ η αρμοδιότητα των μετεγγραφών επεξεργάζεται ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την κριτική που έχει δεχθεί για την υπερφόρτωση των ιδρυμάτων.
Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), το υπουργείο θα εξετάσει τη μεταφορά της αρμοδιότητας στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ώστε να καθορίζουν τα ίδια τον αριθμό των φοιτητών που μπορούν να δεχτούν.
«Ξεκινάει ο διάλογος την επόμενη εβδομάδα με βάση τη θέση μας ότι τον αριθμό των εισακτέων θα καθορίζουν στο εξής τα ίδια τα πανεπιστήμια. Θα αναλάβουμε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία», είπε.
Ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πράγματι το πρόβλημα της υπερφόρτωσης των κεντρικών πανεπιστημίων», αλλά παρατήρησε πως «υπάρχει και το πρόβλημα της φτώχειας».
«Μεγάλος αριθμός οικογενειών δεν έχει χρήματα. Λέτε σε όλους αυτούς να στείλουν τα παιδιά τους στη Βουλγαρία; Έτσι θα βρείτε την κοινωνία απέναντι», πρόσθεσε.
Μιλώντας αργότερα σε εκπροσώπους του Τύπου ο υπουργός Παιδείας δήλωσε: «Αφού υπάρχει παλαιότερη απόφαση του ΕΣΥΠ ότι πρέπει να αποφασίζουν μόνα τους τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, θα καταθέσουμε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. Θα περάσει λοιπόν ο αριθμός εκεί και ας αντιμετωπίσουν οι ίδιοι και τα προβλήματα που θα έχουν από τη λειτουργία τους και τις κοινωνικές αντιδράσεις».


Πηγή: ΑΜΠΕ


naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου