Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Εισαγγελέας: Να δικαστεί ο Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ


Την παραπομπή σε δίκη του Ιωάννη Διώτη για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προτείνει ο εισαγγελέας Μανώλης Δράκος, ζητώντας ωστόσο ο κατηγορούμενος να καθίσει στο εδώλιο μόνο για ένα από τα δύο αδικήματα που τον βαρύνουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο εισαγγελέας δείχνει το εδώλιο στον άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέα, για απιστία που αφορά στις ενέργειες και τις παραλείψεις του στον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή του κ. Διώτη για τη δεύτερη πράξη που τον έφερε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη και αφορούσε σε υπεξαγωγή εγγράφου. Ουσιαστικά όμως πρόκειται για νίκη του Διώτη, αφού ο εισαγγελέας τον μέμφεται μεν γιατί δεν άντλησε φορολογικά στοιχεία ελέγχου από τη λίστα, όμως διαπιστώνει ότι ο ίδιος ούτε απέκρυψε, ούτε αλλοίωσε τη λίστα, όταν έκανε αντίγραφο του αρχικού στικ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Διώτης από την πρώτη στιγμή είχε διατυπώσει την άποψη ότι η επίμαχη λίστα ήταν παράνομο αποδεικτικό μέσο και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διενέργεια οποιασδήποτε έρευνας.

Αντίθετα, ο εισαγγελικός λειτουργός τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους απαλλαγή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο εισαγγελέας δέχεται ότι ο κ. Καπελέρης δεν είχε ποτέ λάβει επισήμως ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ, παρά μόνο μερικά ονόματα προκειμένου να φτιάξει το φορολογικό τους προφίλ, όπως και έπραξε, ενημερώνοντας αρμοδίως. Αυτή την εκδοχή είχε παρουσιάσει εξαρχής και ο κ. Καπελέρης, λέγοντας πως ουδέποτε ο τότε υπουργός Γ. Παπακωνσνταντίνου, του ζήτησε έλεγχο. Δέχεται δηλαδή ο εισαγγελέας ότι ο κ. Καπελέρης δεν έλαβε ουδέποτε επίσημη εντολή για περαιτέρω έλεγχο.

Τον τελευταίο λόγο πάντως για την παραπομπή ή μη των μη πολιτικών εκπροσώπων στην υπόθεση της λίστας θα έχουν τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, τα οποία με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη.


Πηγή : zougla.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου