Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Η ΕΑΒ σε νέα εποχή

 



Η ΕΑΒ κατέγραψε μεγάλη άνοδο στα έσοδα την τελευταία διετία και το 2021 επέστρεψε στην κερδοφορία ύστερα από πολλές ζημιογόνες χρονιές. Η εκτίμηση για το τρέχον έτος προβλέπει υπερδιπλασιασμό των εσόδων σε σύγκριση με το 2020.

Στο πολυδιάστατο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται:

Η αναβάθμιση συνολικά 83 μαχητικών F-16 στον τύπο Viper, που θα καταστήσει τα ελληνικά αεροσκάφη τα πιο προηγμένα αυτού του είδους παγκοσμίως,

η κατασκευή του πρώτου drone ελληνικού σχεδιασμού, του UAV «Αρχύτας», το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,

η δημιουργία ενός δεύτερου drone, του «Γρύπα», σε συνεργασία με τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια, και

η εξαγωγή τμημάτων των αεροσκαφών F-16 και C-130 που παράγονται για λογαριασμό του αμερικανικού κολοσσού Lockheed Martin.

Παράλληλα, έχοντας προχωρήσει σε περισσότερες από 700 προσλήψεις την τελευταία διετία, η ΕΑΒ εισέρχεται στον χώρο του διαστήματος, εστιάζοντας σε πρώτη φάση στη συναρμολόγηση μικροδορυφόρων.

Εξελίσσεται ταυτόχρονα σε διεθνές κέντρο αεροναυπηγικής, διευρύνοντας γεωγραφικά το αποτύπωμά της, καθώς έχει αναλάβει εκπαιδευτικά προγράμματα μεγάλης αξίας για αραβικές χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει επενδύσει για την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων που υπερβαίνουν τα 9.400 τετραγωνικά μέτρα και αναμένεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2023.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου