Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Δέν άρεσε στους ΡώSSους η προμήθεια leopard στους Ουκρανούς και σφυροκοπούν με πυραύλους όλη την Ουκρανία

 


Η ΡωSSία εξαπέλυσε νέα αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία στη διάρκεια της ώρας αιχμής σήμερα το πρωί και Ουκρανοί αξιωματούχοι συνέστησαν στους Ουκρανούς να σπεύσουν στα καταφύγια καθώς οι δυνάμεις της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριπταν εισερχόμενους πυραύλους.

Η ρωSSική πυραυλική επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και η Ουκρανία έχει τεθεί στο στόχαστρο «περισσότερων από 30 ρωσικών πυραύλων», σημείωσε εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας σε δηλώσεις που έκανε στη δημόσια τηλεόραση.

«Έξι Tu-95 απογειώθηκαν από την (ρωσική) περιφέρεια του Μουρμάνσκ και εξαπέλυσαν πυραύλους. Περιμένουμε περισσότερους από 30 πυραύλους» συνολικά, «οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται σε διάφορες περιοχές. Η αντιαεροπορική άμυνα λειτουργεί», διευκρίνισε ο Γιούρι Ίγκνατ, την ώρα που τα μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ήδη για εκρήξεις σε πολλές ουκρανικές περιφέρειες και οι περιφερειάρχες γνωστοποιούσαν ότι έχει τεθεί σε λειτουργία η αντιαεροπορική άμυνα.

Αξιωματούχοι του Κιέβου σημείωσαν ότι η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε περισσότερους από 15 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν προς την ουκρανική πρωτεύουσα.

«Ο εχθρός εκτόξευσε περισσότερους από 15 πυραύλους κρουζ προς την κατεύθυνση του Κιέβου. Χάρη στην εξαιρετική δουλειά της αντιαεροπορικής μας άμυνας όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν», δήλωσε ο αξιωματούχος της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης του Κιέβου Σέρχιι Πόπκο σε ανάρτησή του στο Telegram.

«Ωστόσο ο κίνδυνος των αεροπορικών επιδρομών δεν έχει παρέλθει», πρόσθεσε. «Παραμείνετε στα καταφύγια ως τη λήξη του συναγερμού», υπογράμμισε.

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν πλήγματα από ρωσικούς πυραύλους σε αδιευκρίνιστες περιοχές της κεντρικής περιφέρειας Βινίτσια κι άλλα μέρη της χώρας.

«Σε διάφορες περιοχές και στην περιφέρεια της Βινίτσια συγκεκριμένα υπάρχουν πλήγματα από ρωσικούς πυραύλους», σημείωσε ο Γιούρι Ίγκνατ στις δηλώσεις που έκανε στη δημόσια τηλεόραση.

Νωρίτερα δημοσιογράφος του Reuters ανέφερε ότι άκουσε τον ήχο πυραύλου που ίπτατο σε χαμηλό ύψος, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Κίεβο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου