Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Μητσοτάκης : Εγώ δεν επιζητώ τη σύγκρουση, επιδιώκω τη σύγκριση. Ελάτε να συγκρίνουμε λοιπόν τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια και τι κάναμε εμείς.

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε στο Ηράκλειο στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Κρήτη του 2030, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 480 έργα, προϋπολογισμού 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Είναι ένα σχέδιο το οποίο έχει μεγάλη μελετητική ωριμότητα, έχει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση κι έχει και συγκεκριμένους φορείς υλοποίησης. Είμαστε, λοιπόν, βέβαιοι ότι όλα όσα λέμε σε αυτό εδώ το κείμενο μπορούν να υλοποιηθούν, εξάλλου πολλά υλοποιούνται ήδη», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του σχεδίου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ηρακλείου.

«Αυτό το οποίο βλέπετε κι εδώ στην Κρήτη είναι η αντίληψή μας για την εφαρμοσμένη πολιτική. Η κυβέρνησή μας δεν θα κουραστεί να αντιμετωπίζει προβλήματα στην πράξη, να σχεδιάζει το μέλλον με αισιοδοξία αλλά και με την τεχνοκρατική επάρκεια που η συγκρότηση ενός τέτοιου σχεδίου απαιτεί. Και καθώς πλησιάζουμε σιγά-σιγά προς τις εκλογές, οι οποίες θα γίνουν κάποια στιγμή την άνοιξη, νομίζω ότι οι επιλογές που οι πολίτες έχουν μπροστά τους είναι πάρα πολύ συγκεκριμένες. Μπορούμε να μιλήσουμε για το μέλλον ή μπορούμε να βουλιάξουμε τη χώρα στην τοξικότητα, στον διχασμό και στην πόλωση», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πληροφορήθηκα ότι ο κ. Τσίπρας μόλις κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή κατά της κυβέρνησης. Καλοδεχούμενη η πρόταση. Η αλήθεια είναι ότι τον προκαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει. Αποφάσισε να το κάνει τώρα, λίγο πριν τις εκλογές. Μια πάρα πάρα πολύ καλή ευκαιρία, όχι μόνο να επαναβεβαιώσουμε τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αυτό είναι δεδομένο, αλλά κυρίως να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών.

Εγώ δεν επιζητώ τη σύγκρουση, επιδιώκω τη σύγκριση. Ελάτε να συγκρίνουμε λοιπόν τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια και τι κάναμε εμείς. Και νομίζω ότι θα είναι αρκετά καταλυτική αυτή η σύγκριση. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να την κάνουμε στη Βουλή τις επόμενες μέρες. Να μιλήσουν οι Υπουργοί για το έργο τους. Και βέβαια θα μιλήσουμε και για τα θέματα του Κράτους Δικαίου. Γιατί και εκεί δεν πρέπει να ξεχνάμε όσα έγιναν την περασμένη τετραετία», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

«Είμαστε λοιπόν απολύτως έτοιμοι για αυτή την μεγάλη κοινοβουλευτική μάχη και εύχομαι και ελπίζω οι πολίτες να προσπεράσουν αυτό το “νέφος” της τοξικότητας, του πολύ πολωμένου πολιτικού λόγου και τελικά να αντιληφθούν ποιοι είναι αυτοί που μπορούν πραγματικά να τους μιλήσουν για το μέλλον τους. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αυτή τη σύγκρουση γιατί δεν έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας και γιατί ταυτόχρονα δεν μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν της χώρας. Διότι δεν θέλει κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ να θυμηθεί τα τέσσερα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης.

Θα έχουμε, λοιπόν, την ευκαιρία να πούμε και παραπάνω σήμερα το βράδυ, στην πολιτική ομιλία την οποία θα κάνουμε. Από αύριο θα είμαστε στη Βουλή και την Παρασκευή θα ξαναπάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Και μέχρι να προκηρύξουμε τις εκλογές θα συνεχίσουμε κανονικά τη δουλειά μας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου