Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Ακόμα να παραιτηθεί ο "ανεξάρτητος" Ράμμος; Και όλο το "ανεξάρτητο" συμβούλιο της ΑΔΑΕ;

 



Δεν είναι μόνο ο Ράμμος "ανεξάρτητος" στην ΑΔΑΕ, είναι όπως ομολογούν και άλλα μέλη της ΑΔΑΕ "ανεξάρτητα", που δούλευαν σε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, η οποία όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής στην απάντησή της δικαιώνει τον κ. Τασούλα καθώς επισημαίνει πως «ουδείς άλλος έχει αρμοδιότητα να υποδεικνύει τον τρόπο λειτουργίας της (επί παραδείγματι αν η συνεδρίασή της θα είναι δημόσια ή μυστική)», δείχνει τον δρόμο της εξόδου και της παραίτησης στον Ράμμο.

Η επιστημονική επιτροπή επισημαίνει : «Από τις ανωτέρω διατάξεις προκύπτει ότι τα εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, πλην των υπουργών και των υφυπουργών που δεν διαθέτουν τη βουλευτική ιδιότητα δεν δύνανται, εν γένει, να εμφανίζονται ενώπιον της Βουλής, αυτοκλήτως, και ότι οι κατά το Σύνταγμα Ανεξάρτητες Αρχές υποβάλλουν στον Πρόεδρο της Βουλής, αφενός, έκθεση πεπραγμένων, και μπορούν να υποβάλουν και ειδικές εκθέσεις για θέματα της αρμοδιότητάς τους, αφετέρου, αναφορές για την προώθηση και την επίλυση θεμάτων που ανάγονται στην εκπλήρωση της αποστολής τους».

Ο Ράμμος έστειλε απόρρητα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα χρησιμοποίησε δημοσίως στη Βουλή παραβιάζοντας την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών, και σε αυτό έχουν ποινικές ευθύνες και ο Ράμμος και ο Αλέξης Τσίπρας, κάτι που δεν πρέπει να μείνει έτσι και να αιωρείται.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ «delivery boy» και «πέμπτη φάλαγγα» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου, είπε για τον κ. Ράμμο ότι «ευτελίζει το αξίωμά του και την Αρχή της οποίας προΐσταται».

Επομένως το μόνο που μένει είναι οι παραιτήσεις και έχουν αργήσει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου