Ο νομικός κόσμος έχει προβληματιστεί με την στάση του Αλέξη Τσίπρα και το ποινικό του ατόπημα.
Η ενέργειες του Τσίπρας δεν είναι στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης, έχουν ξεφύγει και όσο σφίγγει ο κλοιός γύρω του με αποκαλύψεις για μαύρα λεφτά στο κόμμα, σύλληψη απατεώνα μάρτυρα Novartis, αποκαλύψεις για Νίκο Παππά που ακουμπάνε και τον ίδιο τον Τσίπρα, γίνεται επικίνδυνος για την Δημοκρατία.
Νομικοί της χώρας, έχουν ανησυχήσει με την συμπεριφορά Τσίπρα και έχει ανοίξει συζήτηση για το εάν προκύπτει η τέλεση ποινικού αδικήματος από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η τοποθέτησή του απεγνωσμένου και ανεύθυνου Αλέξη Τσίπρα με την βοήθεια της ΑΔΑΕ που ελέγχεται από τον ίδιο για «παρακολουθήσεις από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, με δεδομένο πως η τοποθέτηση αυτή έγινε από το βήμα του ελληνικού Κοινοβουλίου, ότι τα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ ήταν ήδη δημοσιευμένα σε πολλές εφημερίδες και στον ηλεκτρονικό Τύπο, δείχνουν ότι οι ποινικές ευθύνες Τσίπρα και όσων των βοήθησαν είναι τεράστιες.
Ο Ποινικός Κώδικας πάντως αναφέρεται συγκεκριμένα σε οποιονδήποτε διαδίδει δημόσια κρατικά μυστικά, στο άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα περί «παραβίασης μυστικών της Πολιτείας», το οποίο αναφέρει πως «όποιος παραδίδει ή αφήνει να περιέλθει στην κατοχή ή τη γνώση άλλου κρατικό απόρρητο τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη», ενώ η ίδια ποινή επιφυλάσσεται για «όποιον δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του Διαδικτύου ανακοινώνει ή διαδίδει κρατικό απόρρητο».
Με λίγα λόγια Αλέξης Τσίπρας και η πηγή πληροφόρησης του πρόεδρος ΑΔΑΕ, πρέπει και επιβάλλεται για το δημόσιο συμφέρον να αντιμετωπίσουν τις ποινικές τους ευθύνες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου