Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Έχουν έτοιμη και την μετά την βέβαιη ήττα μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητώντας την ακεραιότητα των εκλογών

 


ΣΥΡΙΖΑ ότι χειρότερο έχει δει η Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση, φαιδροί και επικίνδυνοι.

Κόντρα Βορίδη-Βούτση για την εκλογική διαδικασία στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέτετε ζήτημα ακεραιότητας εκλογικής διαδικασίας; Είστε αλά Τραμπ; Θα έχουμε αυτή τη συζήτηση μετά τις εκλογές; γιατί η εκλογική διαδικασία διεξάγεται χωρίς να αμφισβητεί ποτέ στη μεταπολίτευση. Θέτετε τέτοιο ζήτημα; Να το ακούσω τώρα για να καθαρίσουμε το τοπίο». Με τα λόγια αυτά, ο υπουργός των Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, προκάλεσε στην Ολομέλεια κατά τη πρόταση δυσπιστίας, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν στο αν θεωρούν πως ενδέχεται να υπάρξει παρέμβαση στο αποτέλεσμα των επικείμενων εθνικών εκλογών, γιατί κυκλοφορούν φήμες ότι οι φαιδροί της Κουμουνδούρου έχουν έτοιμο και αυτό το σενάριο της επόμενης ημέρας.

Όταν ο υπουργός έλαβε την απάντηση πως « το έχουμε θέσει», εξαπέλυσε δικαιολογημένα σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «καταλάβατε πως θα εξηγήσει ο Τσίπρας την επερχόμενη ήττα; Έχτε υπονομεύσει όλους τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τη λειτουργία της ΕΥΠ, τώρα και την εκλογική διαδικασία. Είστε άξιοι της μοίρας σας πραγματικά».

Ο Νίκος Βούτσης, απάντησε και ομολόγησε χωρίς ντροπή και ηθική ότι είναι έτοιμο το σενάριο της νέας αθλιότητας που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ «Η προσπάθεια επι 3 χρόνια που κάνετε – εσείς κ. Βορίδη το έχετε πει ευθαρσώς είναι να μπουν εμπόδια θεσμικά για να μην υπάρξει ξανά αριστερή κυβέρνηση. Όλη η προσπάθεια γίνεται με εταιρείες και μεθόδους Τραμπ και Μπάνον για να υπάρξει επιρροή εξωθεσμική και μεταδημοκρατική όχι για να αλλάξει το αποτέλεσμα. Δεν θα σας περάσει».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου