Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Μητσοτάκης : Στην επιστολή Ράμμου δεν υπάρχουν ονόματα, πού τα βρήκατε κ. Τσίπρα;


 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής "γλέντησε" για ακόμα μία φορά τον επικίνδυνο για την δημοκρατία και ανθέλληνα Αλέξη Τσίπρα και αποδόμησε μία προς μία τις αθλιότητες του Τσίπρα σε απόγνωση.

Για τις παρακολουθήσεις είπε ο πρωθυπουργός, αναλάβαμε από την αρχή τις πολιτικές ευθύνες, αλλάξαμε πρόσωπα και ψηφίσαμε ένα σύγχρονο πλαίσιο για την ΕΥΠ, αλλά δίχως να προσπαθήσουμε να διαλύσουμε την Υπηρεσία. Ο νέος νόμος προβλέπει πια ότι στην ηγεσία μπορούν να τοποθετούνται μόνο αξιωματικοί και διπλωμάτες. Ελέγχεται από δύο δικαστές, θα αποκτήσει Εσωτερικών Υποθέσεων.

Συνέχισε λέγοντας πρώτα διαρροές στοιχείων στα δικά σας φιλικά μέσα, ώστε στη συνέχεια να αποτελέσουν επιβεβαίωση των δικών σας πληροφοριών. Βγήκατε από την ΑΔΑΕ με έναν φάκελο. Εγραφε απόρρητο πάνω. Τον κάνατε φέιγ βολάν. Αν στην επιστολή που σας έδωσε, υπήρχαν τα ονόματα που δημοσιεύσατε σήμερα ή όχι; Στην επιστολή, τα ονόματα υπήρχαν; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας, στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος, ονόματα δεν υπήρχαν. Αλλη έστειλε σε εσάς;

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Τσίπρα προσπαθώντας να σωθεί απο τις κατηγορίες και τα έκανε χειρότερα, με τον πρωθυπουργό να επιμένει, απάντησε κ. Τσίπρα ότι δεν υπήρχαν ονόματα, φυσικά ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας δεν απάντησε, με την πτέρυγα της ΝΔ να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Εξι επιμέρους παρατηρήσεις για το θέμα αυτό: 

1ον Σύμφωνα με νόμο ΣΥΡΙΖΑ, οι υποτιθέμενες επισυνδέσεις καθίστανται προβληματικές αν η ΕΥΠ δεν τήρησε τα προβλεπόμενα. Ο φάκελος του κ. Ράμμου περιλαμβάνει τέτοια στοιχεία;

2ον  Πολιτικά έχω τοποθετηθεί για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Δεν ήταν πολιτικά αποδεκτή. Υπήρξε η δική μου άμεση αποδοκιμασία.

3ον Η διαδικασία που ακολουθήθηκε με άκρως θεατρικό τρόπο ο φάκελος, μοιάζει άκρως προβληματική. Οπως είπατε η έκθεση γράφτηκε κατόπιν αιτήματός σας. Ο ιδρυτικός νόμος της ΑΔΑΕ είναι ξεκάθαρος. Υποχρέωση του προέδρου της για άρση απορρήτου: Ενημερώνει τον Πρόεδρο Βουλής, αρχηγούς κομμάτων, υπουργό Δικαιοσύνης. Δεν αναφέρει ότι δέχεται αιτήματα και πρέπει να απαντά.

Ποτέ στην Ιστορία της Αρχης έχει υπάρξει προσωποποιημένη ενημέρωση. Αν όντως έχει υπάρξει. Ο κ. Ράμμος είναι προϊστάμενος διοικητικού οργάνου, τέως δικαστής και δεν δικάζει.

Ας υποθέσουμε ότι οι παρακολουθήσεις γινόντουσαν. Γιατί δεν τα έμαθα εγώ και τα μάθατε εσείς; Μήπως γνωρίζατε από πριν τα πρόσωπα στα οποία αναφερθήκατε;

Ενα απλό επιχείρημα: Το 2019 λίγο πριν καταρρεύσετε στις εκλογές, κρατήσατε τη Βουλή ανοιχτή για να αλλάξετε τον ΠΚ. Μετατρέψατε τις υποκλοπές από κακούργημα σε πλημμέλημα. Παρακολουθούσατε το ΚΚΕ κι άλλους πολλούς που θα μάθουμε στην πορεία. Δηλαδή επί ημερών σας, έγιναν από κακούργημα πλημμέλημα και σήμερα είναι το σκάνδαλο που ταλανίζει την κοινωνία. Σαν πολύ δεν πάει κ. Τσίπρα;

Κουβέντα δεν έχετε πει για τον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας. Γιατί ήμασταν τόσο σίγουροι ότι δεν υπήρχε μικρή Μαρία; Γιατί ακριβώς, έχουμε υπηρεσίες πληροφοριών που μπορούν να μας παρέχουν τέτοια δεδομένα. Είστε αφελής ή επικίνδυνος όταν αδιαφορείτε συνειδητά για το εθνικό συμφέρον πάνω στην μανία σας να υπονομεύσετε την κυβέρνηση.

Θα γκρεμίσετε τον φράχτη; Θα συνεχίσετε να τον χτίζετε για να προστατεύσετε τα σύνορά μας; 

Συνεχίζετε να καλύπτετε τον κ. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες; 

Ποιος είναι ο Α2; 

Τι ρόλο έπαιζε ο κ. Αρτεμίου; 

Και τέλος πείτε μας, πού πήγαν τα λεφτά του εκλεκτού σας κατασκευαστή κ. Καλογρίτσα;

Τόσες μέρες δεν είπατε κουβέντα για τις βαλίτσες με τα λεφτά που φαίνεται να κατέληγαν από τον κ. Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ; Πού πήγαν τα λεφτά στον ΣΥΡΙΖΑ, θα μάθουμε;

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε χρηματοδότηση από την Βενεζουέλα; Μπορείτε να μας απαντήσετε;

Εμείς κ. Τσίπρα, μένουμε Ευρώπη. Το ερώτημα είναι αν εσείς μένετε Μαδούρο. Θα απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά, συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Το 75% των μεταναστών που έμπαιναν στην Ευρώπη ήταν επί της διακυβέρνησής σας. Επί των ημερών μας, έπεσε στο 5%, είπε ο πρωθυπουργός, που συνέχισε με αναφορές αριθμών για κέντρα υποδοχής και την κατάσταση στα νησιά που δοκιμάστηκαν τα τελευταία χρόνια από τις ροές

Δέκα χρόνια δεν είχαν γίνει σοβαρές επενδύσεις. Πού νομίζεις ότι είμαστε; Στο Λουξεμβούργο; 

Δεν βλέπετε τον γείτονα; Και μας κουνάτε το δάχτυλο και να μας λέτε για τα εξοπλιστικά.

Την ΕΑΒ την είχατε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και παντελώς ανέτοιμη να προχωρήσει στην αναβάθμιση των αεροσκαφών. Την είχατε διαλύσει κ. Τσίπρα. Και μόλις πριν λίγες μέρες το 5ο Viper πέταξε από την ΕΑΒ στα Χανιά.

Τα Ναυπηγεία της χώρας μας; Η κυβέρνηση έσωσε και Σκαραμαγκά και Ελευσίνα, αλλά και το ΠΝ να έχει αξιόπιστα ναυπηγεία να συντηρεί και να ναυπηγεί. Υδρογονάνθρακες; Αυτή η κυβέρνηση προχώρησε τη διαδικασία. Τι έχετε κάνει εσείς όλα αυτά τα χρόνια;

Πώς ήταν η ανάπτυξη όταν κυβερνούσατε; 

Επί υπουργίας Τσακαλώτου 0,5% η χαμηλότερη στην ΕΕ. Μπράβο σας, ουραγοί. Πόση είναι στα 4 χρόνια της ΝΔ; Διπλάσια κι ενίοτε τριπλάσια του μ.ο. της ΕΕ. Τι έγινε με τις εξαγωγές; Εχουμε φτάσει στο 40% του ΑΕΠ. Υστερα από 11 συνεχόμενες αναβαθμίσεις, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το τελικό βήμα για να μειώσουμε το κόστος δανεισμού για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Για το περίφημο μαξιλάρι, αποτελούσε το ενέχυρο των δανειστών έναντι της δικής σας αναξιοπιστίας. Θα το ξαναπώ, δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, πολλοί συμπολίτες μας περνούν δύσκολα. Είμαι ο πρώτος που δεν θα παρουσιάσει ωραιοποιημένη εικόνα της οικονομίας, αλλά δεν θα ανεχτώ άδικη κριτική.

Εσείς κ. Τσίπρα το 2015 δεν παραλείψατε τόσους αξιόλογους δικαστές για να διορίσετε την δική σας κυρία Θάνου;

Ο ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα που οργάνωσε τη σκευωρία της Novartis και τώρα κάνει πως δεν ξέρει τον Μάξιμο Σαράφη που αγάπησε τον κουκουλωμένο μάρτυρα. Εχετε πολύ βεβαρημένο ιστορικό κ. Τσίπρα.

Μπορεί η κυρία Αχτσιόγλου να λέει πως η κανονικότητα δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά. Είναι όμως ευκαιρία για την Ελλάδα. Μια κυβέρνηση που νοιάζεται για τους πολίτες. Η δικιά μας κυβέρνηση καταπολέμησε την διάκριση στην εργασία. Εμείς κι όχι εσείς οι δήθεν προοδευτικοί καταπολεμήσαμε την διάκριση στους οροθετικούς, ΛΟΑΤΚΙ, κτλ

Τις κρίσεις του 2015 τις δημιουργήσατε εσείς, με τους ερασιτεχνισμούς σας. Είστε ένας φορέας καθηλωμένος στη μιζέρια. Μας φέρατε στο μηδέν και υπόσχεστε πάλι το μηδέν. Οι πολίτες συγκρίνουν και κρίνουν και θα δώσουν στην κάλπη την ίδια απόφαση που θα δώσει η Βουλή, ισχυρή αυτοδυναμία και δεύτερη τετραετία.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου