Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Συνελήφθη 32χρονος -Παρίστανε τη γυναίκα σε δικηγόρο στο Instagram

 


Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 45χρονος δικηγόρος άρχισε να συνομιλεί στο Instagram με λογαριασμό μιας γυναίκας που έμενε στον Πειραιά.

Κάποια στιγμή, ο 45χρονος σταμάτησε να μιλά με μηνύματα, γιατί δεν ήθελε πλέον. Τελικά, απεδείχθη ότι η «γυναίκα» ήταν ένας... 32χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μετά τη διακοπή των συνομιλιών πήρε φωτογραφίες από το προφίλ του δικηγόρου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και τις ανήρτησε μαζί με τηλέφωνό του σε γκέι ιστοσελίδες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη ημεδαπός για εξύβριση, απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου και παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω διαδικτύου, εξύβριση, απειλή και παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας, μετά από σχετική έγκληση ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία άγνωστος με τον οποίο συνομιλούσε στο παρελθόν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, προέβη συστηματικά σε συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις και αποστολή εξυβριστικών και απειλητικών μηνυμάτων σε βάρος του. Παράλληλα δημιούργησε πλήθος πλαστών λογαριασμών σε ιστοσελίδες γνωριμιών με τα στοιχεία του καταγγέλλοντα, με αποτέλεσμα αυτός να γίνεται δέκτης ενοχλητικών μηνυμάτων από αγνώστους.

Ακολούθησε κατάλληλη ψηφιακή ανάλυση στοιχείων και δεδομένων από όπου και προέκυψαν τα στοιχεία του δράστη καθώς και ο τόπος κατοικίας του, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Στο πλαίσιο αυτό και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, ο ανωτέρω συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου ενώ κατά την έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητής τηλεφωνίας και 2 κάρτες SIM.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου