Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Εκβίαζε ο Τραμπ τον Μακρόν με «πληροφορίες» για την ερωτική του ζωή; Τον κουτσομπόλευε, τον αποκαλούσε «λαπά»

 



Επί χρόνια ολόκληρα κόμπαζε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνεργάτες του ότι γνώριζε «άπλυτα» του Εμανουέλ Μακρόν αναφορικά με την ερωτική του ζωή.

Δύο πηγές, που έχουν γνώση του θέματος, ανέφεραν στο αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone ότι ο Τραμπ κουτσομπόλευε την ερωτική ζωή του Γάλλου προέδρου, τόσο στη διάρκεια της θητείας του στο Λευκό Οίκο, όσο και αργότερα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Τραμπ είπε ότι είχε ενημερωθεί για τις πικάντικες αυτές λεπτομέρειες από «πληροφορίες» που είχε δει ή του είχαν πει.

Μια από τις πηγές του περιοδικού ανέφερε ότι ο Τραμπ δεν έδωσε λεπτομέρειες αναφορικά με αυτά που γνώριζε για τον Μακρόν κι έχοντας φήμη ανθρώπου που διασπείρει κουτσομπολιά «είναι δύσκολο να πει κανείς» αν ο Τραμπ «έλεγε βλακείες».

Φάκελος για τον «Πρόεδρο της Γαλλίας» μεταξύ των εγγράφων που κατέσχεσε το FBI στην έπαυλη του Τραμπ

Άγνωστο παραμένει αν όντως ο Τραμπ είχε ποτέ στα χέρια του πληροφορίες που θα εξέθεταν τον Μακρόν. Όπως, όμως, σημειώνει το Rolling Stone, μεταξύ των ντοκουμέντων που κατέσχεσε το FBI κατά την πρόσφατη έφοδό του στο θέρετρο του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα, το Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, περιλαμβανόταν κι ένας φάκελος με την ετικέτα: “info re: President of France”, χωρίς να έχει διευκρινιστεί κατά πόσον το περιεχόμενό του συνέλεξαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ή αν είναι απόρρητο.

H πρώην συνεργάτιδα της Χίλαρι Κλίντον, Τζένιφερ Παλμιέρι, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο φάκελος αυτός να να περιέχει “kompromat” – από τον ρωσικό όρο για πληροφορίες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για εκβιασμό-.

Σύμφωνα με δύο άλλες πηγές που μίλησαν στο περιοδικό, η αποκάλυψη της ύπαρξης του φακέλου αυτού και προηγούμενα σχόλια του Τραμπ περί «αταξιών» του Μακρόν «που δεν γνωρίζουν πολλοί», πυροδότησαν μια φρενίτιδα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού με Γάλλους και Αμερικανούς αξιωματούχους να προσπαθούν να βρουν τι είχε στα χέρια του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ για τον Γάλλο ομόλογό του και την κυβέρνησή του και κατά πόσον οι πληροφορίες αυτές ήταν ευαίσθητης φύσης. Εκπρόσωπος της γαλλικής πρεσβείας είπε στο Rolling Stone ότι κατά την έρευνά τους δεν αποτάνθηκαν στην κυνβέρνηση Μπάιντεν για πληροφορίες σχετικά με τα ντοκουμέντα που κατασχέθηκαν στο Μαρ-α-Λάγκο.

Η δύσκολη σχέση Τραμπ – Μακρόν

Ο Τραμπ και ο Μακρόν είχαν τεταμένες σχέσεις στη διάρκεια της θητείας του Ρεπουμπλικανού στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ είχε αρχικά δείξει ότι υποστηρίζει την αντίπαλο του Μακρόν στις προεδρικές εκλογές του 2017, προσκαλώντας την Μαρίν Λεπέν στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη και πλέκοντας το εγκώμιό της σε συνεντεύξεις του. Ο Μακρόν, ωστόσο, τον προσκάλεσε στο Παρίσι την ίδια χρονιά για τους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου, με τον Τραμπ να εντυπωσιάζεται σε τέτοιο βαθμό από τη στρατιωτική παρέλαση, ώστε παρήγγειλε να διοργανώσουν ανάλογη στην Ουάσιγκτον.

Αλλά η σχέση τους πήρε την κάτω βόλτα όταν ο Μακρόν απείλησε να αποκλείσει τον Τραμπ από μια κοινή διακήρυξη ενότητας της G7. Ο Μακρόν προσπάθησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις τους το 2019 και είπε ότι θα στείλει στον Τραμπ ένα νέο «δέντρο φιλίας», για να φυτευτεί στον Λευκό Οίκο, αν και αυτό δεν φαίνεται να βοήθησε πολύ τα πράγματα. Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μακρόν για «πολύ, πολύ άσχημες» δηλώσεις στο περιθώριο μιας συνόδου του ΝΑΤΟ. Η πρώην βοηθός του Τραμπ, Στέφανι Γκρίσαμ, έγραψε επίσης στο βιβλίο της ότι ο Τραμπ αποκαλούσε κατ’ ιδίαν τον Μακρόν «λαπά» και σχολίαζε ότι ο Γάλλος ηγέτης ήταν «εξήντα κιλά μανίας».


Πηγή: iefimerida.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου