Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Δύο καθάρματα Ρομά τραμπούκισαν 14χρονο στον Πύργο της Ηλείας

 


Η υπόθεση bullying στον Πύργο που έχει δει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα φώτα της δημοσιότητας και αφορά την παρενόχληση και χειροδικία δυο νεαρών καθαρμάτων Ρομά σε ένα αγόρι 14-15 ετών.

Η συμπεριφορά των κακοποιών Ρομά έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, ενώ η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά και την κατάθεση μήνυσης των γονιών του νεαρού.

Θέμα χρόνου είναι να φτάσει πλέον στα χέρια των Εισαγγελικών Αρχών του Πύργου η δικογραφία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με την επίσημη κατάθεση μήνυσης από τον πατέρα του «θύματος» bullying που μετά από δυο περιστατικά παρενόχλησης του γιού του αποφάσισε να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Η μητέρα αποκάλυψε, ότι η κατάσταση αυτή έχει ξεκινήσει από τις 29 Ιουλίου όταν και το παιδί της επέστρεψε στο σπίτι και της αποκάλυψε την προσέγγισή του από τα καθάρματα Ρομά που τον χαστούκισαν, ωστόσο νόμισε αρχικά πως ήταν κάτι τυχαίο και κάποιος διαπληκτισμός μεταξύ τους που θα τελείωνε εκεί.

Το 14χρονο παιδί έφυγε για διακοπές εκτιμώντας πως το θέμα θα ξεχαστεί, ωστόσο με την επιστροφή του τα καθάρματα Ρομά των ξαναβρήκαν, του επιτέθηκαν και τον απείλησαν πως τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και πως δε θα μπορεί να βγει από το σπίτι.

Ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το τελευταίο περιστατικό, με τους γονείς να πηγαίνουν στην αστυνομία για να κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. «Το παιδί φοβάται να βγει από το σπίτι, μένει μέσα και όπου πάει βγαίνουμε μαζί. Δε βγαίνει ούτε στη γειτονιά, γιατί εκεί έγινε το περιστατικό», δήλωσε η μητέρα μεταφέροντας το φόβο που βιώνει το παιδί της.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο πως ξεκίνησε η κατάσταση αυτή, σημειώνοντας πως ήταν συμμαθητές με το γιό της στο γυμνάσιο, όπου και δημιουργήθηκε κόντρα και υπήρχαν κατηγορίες για φωτιές και καταστροφή σχολικής περιουσίας. «Είπαν ότι αν δεν τους απαλλάξει από αυτές τις κατηγορίες, θα το χτυπήσουν περισσότερο. Το παιδί είναι τρομοκρατημένο και φοβάται να πάει οπωσδήποτε. Κάθεται μέσα στο σπίτι», μεταφέρει σοκαρισμένη η μητέρα.

Μάλιστα, επεσήμανε πως μόνο όταν είδε το βίντεο αντιλήφθηκε πως η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή, ενώ τονίζει πως παρά τις ενέργειές τους δεν ξέρει αν θα σταματήσει όλο αυτό, γεγονός που την οδηγεί στη σκέψη αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος είτε εδώ στην πόλη, είτε στο χωριό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα καθάρματα Ρομά, έχουν επιτεθεί και σε άλλα παιδάκια, που φοβούνται να μιλήσουν, μικρότερα από τον 14χρονο, που πηγαίνουν ακόμα δημοτικό. Όπου βρουν χτυπούν. Χωρίς λόγο. Τα συγκεκριμένα καθάρματα Ρομά κυκλοφορούν συνέχεια στον Πύργο. 

Αυτά τα καθάρματα Ρομά είναι ουσιαστικά συμμορία με κάποια από τα μέλη της να έχουν παρελθόν και τα ίδια άτομα στο παρελθόν προσπάθησαν να «πουλήσουν προστασία» σε μαγαζιά.

Τα ίδια καθάρματα Ρομά, που έκαναν τον bullying στον ανήλικο, στο παρελθόν είχαν κάψει την έδρα στο σχολείο που πήγαιναν, καθώς και ότι έχουν χτυπήσει κι άλλα παιδιά, «έχουν απειλήσει και με μαχαίρια».

Η υπόθεση άρχισε να παίρνει διαστάσεις όταν ο πατέρας του παιδιού έκανε μήνυση σε αστυνομικό τμήμα και μίλησε για αλλεπάλληλα περιστατικά βίας, που έχουν σαν αποτέλεσμα μικρά παιδιά να φοβούνται να κυκλοφορήσουν.

Όπως ανέφερε ο πατέρας του 14χρονου, ο γιος του έχει στοχοποιηθεί. Δέχτηκε επίθεση στις 8 Αυγούστου και άλλη μία την περασμένη Παρασκευή, με τους δράστες να τον απειλούν και να τον προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν να τον έχουν στο στόχαστρο.

Αστυνομικές πηγές θεωρούν πολύ πιθανό οι εικόνες να σχετίζονται με τους βανδαλισμούς στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου τον περασμένο χειμώνα και τις καταγγελίες που είχαν γίνει τότε για την δράση νεαρών τσιγγάνων.

Η χθεσινή αστυνομική επιχείρηση για την προσαγωγή των νεαρών, έγινε την ώρα που στην εκκλησία βρισκόταν σε εξέλιξη γάμος, χωρίς να δημιουργηθεί αναστάτωση. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί βρίσκεται ήδη στα χέρια εισαγγελέα, με τις εικόνες βίας να έχουν αναστατώσει ολόκληρη την πόλη.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου