Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Έρευνα από Άρειο Πάγο για δημοσίευση απόρρητων εγγράφων ΕΥΠ - Αναζητείται ο εκδότης της εφημερίδας «Μπαμ», Πέτρος Κουσουλός

 


Σύμφωνα με το protothema, αναζητείται ο εκδότης της εφημερίδας «Μπαμ», Πέτρος Κουσουλός

Την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η δημοσίευση εγγράφων με την ένδειξη «απόρρητα» ή «άκρως απόρρητα» στην εφημερίδα «Μπάμ», την περασμένη Κυριακή.

Τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν αναφέρονται σε παρακολουθήσεις με βάση πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική εντολή για τη διενέργεια της έρευνας δόθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου και μάλιστα αναζητήθηκε ο εκδότης της εφημερίδας, Πέτρος Κουσουλός, για να συλληφθεί αλλά δεν βρέθηκε. Να σημειωθεί ότι η έρευνα αφορά στο γεγονός ότι τα επίμαχα έγγραφα φέρουν την ένδειξη «απόρρητα» ή «άκρως απόρρητα».

Το υπό διερεύνηση αδίκημα είναι αυτό του άρθρου 252 ΠΚ περί παράνομης χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, η εφημερίδα «ΜΠΑΜ» κυκλοφόρησε με εξώφυλλο με τίτλο «Ο Τσίπρας ‘άκουγε’ τα στελέχη του – Τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις σε Σαγιά και Πιτσιόρλα».

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εν λόγω εφημερίδας, επί τουλάχιστον δύο μήνες (από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016) τα κινητά τηλέφωνα των κυβερνητικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Παράλληλα η εφημερίδα σημείωνε πως «από τη δημοσιογραφική έρευνα προκύπτει ότι οι συγκεκριμένες συνακροάσεις ήταν παράνομες καθώς δεν υπήρχε εισαγγελική έγκριση».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου