Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Γελάει ο κόσμος με το υπόμνημα Παππά - Δεν ξέρω δεν είδα δεν άκουσα

 


Με ένα υπόμνημα γνήσιου Συριζαίου αποφάσισε ο Νίκος Παππάς αντί να απαντήσει στις κατηγορίες να κάνει ότι δεν ήξερε, και αρνείται παρά τις καταθέσεις και τις μαρτυρίες ειδικά του Καλογρίτσα τα πάντα.

Αντί να παρουσιαστεί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και να απαντήσει στις βαρύτατες κατηγορίες που του καταλόγισε ο κ. Καλογρίτσας, καταθέτοντας έγγραφα και επικοινωνίες email & SMS που περιλάμβαναν διαδρομές χρημάτων, παρένθετα πρόσωπα, κρυφές ιδιοκτησίες μέσω εξειδικευμένων δικηγόρων Off -Shore, μυστικές συναντήσεις στο Μαξίμου και εν τέλει μεθοδευμένη απόπειρα χειραγώγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Παππάς, κατέθεσε δια του δικηγόρου του ένα τυπικό υπόμνημα με το οποίο δεν απαντά σε τίποτα.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ στο 47 σελίδων υπόμνημά του χαρακτηρίζει τις κατηγορίες σε βάρος του αβάσιμες και παντελώς αναπόδεικτες και κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες. Υποστηρίζει ακόμη, ότι τα «White House» και «White Porscha» αναφέρονται στην οικογένεια Χούρι.

Ο Νίκος Παππάς κατά την άποψη του υποστηρίζει ότι καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα περί «μπροστινού» του σχεδίου του κ. Παππά για την απόκτηση του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel, επικαλούμενος παραδοχή του κ. Καλογρίτσα στην Προανακριτική ότι έβαλε ο ίδιος 14,5 εκατομμύρια ευρώ για το διαγωνισμό.

Αρνείται επίσης κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του στη συναλλαγή των 3 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ Χρήστου Καλογρίτσα και CCC, υποστηρίζοντας ότι κατά την πλευρά Χούρι (CCC) δεν τους ζήτησε κανένας τρίτος χρήματα αλλά ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας, ενώ επικαλούμενος το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος απορρίπτει και τις καταγγελίες περί αξιοποίησης των χρημάτων από τον ίδιο ή για την έκδοση της εφημερίδας Documento, επισημαίνοντας πως από το πόρισμα προκύπτει ότι τα 3 εκατομμύρια κατέληξαν νομίμως στην εταιρία του Χρήστου Καλογρίτσα και αναλώθηκαν σε παραγωγικές της ανάγκες.

Επιπλέον, ο Νίκος Παππάς υποβαθμίζει τους πολυσυζητημένους κωδικούς «White House» και «White Porscha», υποστηρίζοντας πως αυτοί δεν σχετίζονται με το Μέγαρο Μαξίμου ή τον ίδιο ως υπουργό, αλλά με προσωνύμιο ενός εκ των ιδιοκτητών της CCC και υπερπολυτελές λευκό αυτοκίνητο αντίστοιχα, ενώ επιμένει πως δεν καταστρατηγήθηκε ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών, αφού η νομιμότητα της διαδικασίας και της συμμετοχής της εταιρίας του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα επικυρώθηκε δικαστικά.

Το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής αναμένεται πλέον να κατατεθεί στις 29 Ιουνίου και να εισαχθεί εντός 15 ημερών – πιθανότατα στις αρχές Ιουλίου - στην Ολομέλεια, η οποία θα λάβει την οριστική απόφαση για την παραπομπή ή μη του κ. Παππά. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου