Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Γιατί έκανε ένα χρόνο να συλλάβει τους δράστες στην Ζάκυνθο η ΕΛ.ΑΣ.; Ποιοι ευθύνονται;

 


Πολλά ερωτηματικά για το πώς έδρασε η αστυνομία στην δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη και ενώ ήξεραν τους δράστες.

Ο δολοφονημένος επίσης επιχειρηματίας είχε υποδείξει τους δράστες και είχε αναφέρει ότι είναι ο επόμενος στόχος.

Η ΕΛ.ΑΣ. όμως έκανε ένα χρόνο να συλλάβει του δράστες, και αυτό έγινε μετά από την πίεση των ημερών με τις δολοφονίες ανθρώπων της νύχτας, και μέσα σε αυτές και του Ντίμη Κορφιάτη που είχε υποδείξει τους δράστες από το καλοκαίρι του 2020, και οι δράστες κυκλοφορούσαν ελεύθεροι.

9 Ιουνίου του 2020 έγινε η πρώτη αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη, που είχε σαν αποτέλεσμα την δολοφονία της 37χρονης συζύγου του. 

Μια ομάδα δέκα ατόμων φαίνεται να είχε συμμετάσχει στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη πέρυσι το καλοκαίρι.

Στις 7 Μαΐου του 2021 ο Ντίμης Κορφιάτης δέχεται και δεύτερη επίθεση, αυτή την φορά επιτυχημένη, αφού οι δράστες των εκτέλεσαν μέρα μεσημέρι, μέσα σε κόσμο με ένα Καλάσνικοφ.

Σήμερα και ένα χρόνο μετά το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, αφού συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία που έπρεπε για να δέσει την υπόθεση προχώρησε στη σύλληψη όλων όσων εμπλέκονταν στην δολοφονική ενέδρα του Ιουνίου του 2020.

7 άτομα έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, δύο αναζητούνται κι ένας από τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση εξόντωσης του Ντίμη Κορφιάτη, βρίσκεται στις φυλακές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο ηθικός αυτουργός, ο άνθρωπος δηλαδή που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία ήταν ο απόστρατος αστυνομικός, ο οποίος εκείνο το διάστημα βρίσκονταν στις φυλακές.

Στρατολόγησε όχι μόνο τους εκτελεστές αλλά και τα άτομα που είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του Ντίμη Κορφιάτη μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για την δολοφονία του. 

Ο απόστρατος αστυνομικός που ενημερώνονταν καθημερινά με κάθε λεπτομέρεια για τα πεπραγμένα του επιχειρηματία, μέσα από τις φυλακές αποφασίζει την ημέρα αλλά και το σημείο που θα γίνει η δολοφονία.

Δύο βασικοί πρωταγωνιστές της απόπειρας δολοφονίας Κορφιάτη είναι ένας επιχειρηματίας του νησιού και ένας πρώην σωματοφύλακας εφοπλιστή. Ο δεύτερος ανέλαβε χρέη οδηγού, ενώ ο πρώτος ήταν αυτός που πυροβόλησε εναντίον του επιχειρηματία και της 37χρονης συζύγου του. 

Οι σφαίρες έπληξαν το ζευγάρι με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει τη ζωή της και ο 54χρονος να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο βασικός στόχος όμως παρέμεινε ζωντανός και από ότι φαίνεται το "λάθος" του Ιουνίου "διορθώθηκε" τον Μάιο του 2021

Αναμένονται εξελίξεις και αποκαλύψεις, όπως και να απαντηθούν πολλά ερωτηματικά για την καθυστέρηση της σύλληψης των δραστών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου