Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Αντιεξουσιαστές ήθελαν να διώξουν την ΕΛ.ΑΣ. και να κάνουν το ΑΠΘ γιάφκα

 



Ένταση επικράτησε εχθές το βράδυ στην οδό Εθνικής Αμύνης στο ύψος του νοσοκομείου Γεννηματάς.

Εχθές το βράδυ και για αρκετή ώρα άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου που δεν έχουν καμία σχέση με το πανεπιστήμιο είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και μπαινόβγαιναν παράνομα εντός του χώρου του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, όλα ξεκίνησαν όταν νωρίς το απόγευμα ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ εγκαταστάθηκαν περιμετρικά του πανεπιστημίου και πραγματοποιούσαν, σε αρκετές περιπτώσεις, ελέγχους σε όσους επιχειρούσαν να εισέλθουν εντός του.

Στόχος, έπειτα και από τις εισαγγελικές παρεμβάσεις ήταν να αποτραπούν τα κορωνοπάρτι που στήνονται με αμείωτο ρυθμό το τελευταίο διάστημα και να μην εισέλθουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο campus, άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό.

Λίγη ώρα αργότερα επικράτησε μικρό ένταση όταν μικρή ομάδα τεσσάρων ατόμων πλησίασε τις δύναμης της αστυνομίας που βρισκόταν στην πύλη της Φιλοσοφικής και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν. Φώναζαν μεταξύ άλλων ότι δεν γίνεται κανένα πάρτι εδώ. 

Αντιεξουσιαστές άσχετοι με το πανεπιστήμιο, στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πύλη του ΑΠΘ που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αμύνης, στο ύψος της Σχολής Θετικών Επιστημών.



Για αρκετή ώρα φώναζαν συνθήματα κατά της ΕΛΑΣ, των δημοσιογράφων και των Πρυτανικών Αρχών. Αστυνομικοί της ομάδας Ζ και ΔΙΑΣ βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ επικράτησε ένταση μεταξύ των αστυνομικών και των συγκεντρωμένων.

Οι αντιεξουσιαστές με θράσος άναψαν πυρσούς και φώναζαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν απέναντι να αποχωρήσουν, για να μπορούν να μπούν και να κάνουν γιάφκα κακοποιών το πανεπιστήμιο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου