Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Μέχρι και ο ΚΑΝΕΝΑΣ είναι καλύτερος στα οικονομικά από τον Τσίπρα - 12,6 μπροστά η Ν.Δ.



Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία σε όλες τις δημοσκοπήσεις, σταθερά πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μεγάλη διαφορά, στα οικονομικά, και στην καταλληλότητα, σταθερά δεύτερος ο ΚΑΝΕΝΑΣ και στην καταλληλότητα αλλά και στα οικονομικά, και σταθερά στην τρίτη θέση ο τελειωμένος πολιτικά Αλέξης Τσίπρας.



Έρευνα της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Powergame, στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 36,2% έναντι 23,6% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή διαφορά 12,6 ποσοστιαίων μονάδων. 

Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση με 7%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%.

Η διασπορά πρόθεσης ψήφου σε άλλο κόμμα, σε λευκό ή άκυρο, σε αποχή καθώς και σε αναποφάσιστους συγκεντρώνει ποσοστό 19,5%.

Σε ό,τι αφορά στη σύγκριση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στα θέμα της οικονομίας ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να διατηρεί υπεροχή σχετικά με τη διαχείριση της οικονομίας, και στην δεύτερη επιλογή των πολιτών είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ.

Θεωρείται ότι μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 45,6% έναντι 27,6% του κ. Τσίπρα που βρίσκεται στην τρίτη θέση αφού δεύτερος είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ με 27,7%. 

Μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις στη χώρα 49,3% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην δεύτερη θέση ο ΚΑΝΕΝΑΣ με 27,2%, έναντι 19,6% του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι καλύτερος γνώστης των οικονομικών θεμάτων 47,2% ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι 25,6% του Αλέξη Τσίπρα.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου