Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ν.Δ.: Τα προβλήματα στις δομές Ψυχικής Υγείας επιβεβαιώνουν την εγκληματική αδιαφορία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής, Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Δύο νέα τραγικά περιστατικά έρχονται να επιβεβαιώσουν, για άλλη μια φορά, την ανευθυνότητα και την εγκληματική αδιαφορία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να κάνει ένα διάλειμμα από τις κομματικές φιέστες και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των δομών Ψυχικής Υγείας».

ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ

«Δύο νέοι άνθρωποι με νοητικά και ψυχικά προβλήματα έχασαν τη ζωή τους, σε διάστημα λίγων ημερών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Υπήρξαν θύματα της ανεπάρκειας του αποσαθρωμένου κρατικού μηχανισμού, ο οποίος είχε αναλάβει τη  φροντίδα  και την προστασία τους. 

Οι δύο νέοι άνθρωποι φιλοξενούνταν σε τριτοκοσμικές δομές χρονίως πασχόντων και είχαν ως μόνη στήριξη συγγενείς και ορισμένους γιατρούς που προσπαθούσαν -με αυτοθυσία πολλές φορές- να κάνουν τη δουλειά τους.

Η Νέα Δημοκρατία, βλέποντας τις διαστάσεις του προβλήματος, έφερε το θέμα στη Βουλή τρεις φορές. Συνάντησε, όμως, την πλήρη έλλειψη βούλησης για την επίλυσή του. Πλέον, η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία οφείλουν να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους. Ειδικά το Υπουργείο Υγείας οφείλει να κάνει ένα διάλειμμα από τις κομματικές φιέστες και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των δομών Ψυχικής Υγείας.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Απαιτούμε ουσιαστική φροντίδα και προστασία για τους ασθενείς και πρωτίστως για τους νέους ανθρώπους με νοητικά και ψυχικά προβλήματα».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου