Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Αντ. Σαμαράς: Δεν θα γίνει σοβιέτ εδώ, δεν θα γίνει κομμουνισμός


Για ανάπτυξη στην Ελλάδα με μειωμένους φόρους έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς επισκεπτόμενος το μεσημέρι της Τρίτης πρότυπη τυροκομική μονάδα στο Μαρκόπουλο.
"Ζήσαμε από κοντά την εικόνα της ελληνικής εξωστρέφειας, της επιχειρηματικής προόδου που γίνεται όταν ξεκινάς από κάτι μικρό, έχεις ένα όνειρο και το κάνεις πολύ μεγάλο όπως εδώ πέρα με αυτόν τον πρότυπο σταθμό τυροκομείας το οποίο έχει βεβαίως αναπτύξει μια γκάμα, μια σειρά μεγάλη από προϊόντα, τα οποία όμως φωτογραφίζουν και δείχνουν τι μπορεί να κάνει ο Έλληνας όταν και μεράκι έχει και πίστη έχει και εξωστρέφεια έχει και πιστεύει σε αυτό που λέγεται ανάπτυξη. Ανάπτυξη εννοώ τώρα που θα υπάρχει με μειωμένους φόρους και το λέω αυτό απέναντι σε εκείνους οι οποίοι από ιδεοληψία θέλουν συνέχεια οι φόροι να ανεβαίνουν", είπε ο πρωθυπουργός.
Και συνέχισε λέγοντας: "Τέτοιου είδους επιχειρήσεις και τέτοιες επιτυχίες είναι αυτές οι οποίες αποδεικνύουν τις τεράστιες προοπτικές που έχει ο Έλληνας επιχειρηματίας όταν βάλει κάτι στο νου του και το πιστέψει. Και θέλω πραγματικά να συγχαρώ αυτή την οικογένεια που ξεκίνησε από τον πατέρα και που εδραιώνει σήμερα τη φήμη της και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τα παιδιά της".
O Αντώνης Σαμαράς έκανε περιοδεία στα Μεσόγεια επισκεπτόμενος αρχικά το Κορωπί όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
Ο πρωθυπουργός συζήτησε τα τοπικά θέματα που απασχολούν τους δημότες, κυρίως το ζήτημα της αποχέτευσης, του παράκτιου μετώπου αλλά και του οικιστικού.
Στη συνέχεια μετέβη στην πλατεία του Κορωπίου όπου συνομίλησε με νέους ενώ μπήκε και μέσα σε καφενεία. Κατόπιν πήγε στο Μαρκόπουλο και ειδικότερα στο δημαρχείο όπου και συνομίλησε με τον δήμαρχο αλλά και αυτούς της Λαυρεωτικής και του Σαρωνικού.
Στο μικρό αμφιθέατρο του δήμου συζήτησε με τις τοπικές αρχές την αύξηση του αριθμού των μαθητών στα σχολεία, τον βιολογικό καθαρισμό του αποχετευτικού και την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής.
Στη σύντομη ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών και πρόσθεσε: «Οι εκλογές θα κρίνουν προς ποια κατεύθυνση θα πάει το καράβι της πατρίδας. Δεν είναι θέμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σε ποιο κόσμο θα επιλέξετε να ζήσουν τα παιδιά μας». Φέρνοντας ως παράδειγμα την παραχώρηση σε ιδιώτες 14 αεροδρομίων και την κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «εδώ έχουμε διαφορετικότητα νοοτροπιών και έχουμε δύο διαφορετικούς κόσμους».
«Δύο παραδείγματα θα σας πω. Τα 14 αεροδρόμια θα τα αφήσουν να μαραζώσουν και η Cosco δεν τους αρέσει. Από την άλλη ο Τσίπρας θέλει να φέρει ΕΥΠ, ΣΔΟΕ και ΑΣΕΠ στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Τέτοια πράγματα ούτε στις κομμουνιστικές χώρες δεν συνέβαιναν. Δεν θα γίνει εδώ σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.


Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου