Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Αποφράδα μέρα - ΠΑΣΟΚ στα δυο - Σε απόσταση αναπνοής οι δυο συγκεντρώσεις


Για πρώτη φορά ο χώρος της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης την οποία εξέφραζε αδιαλείπτως από το 1974 το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται διασπασμένος σε αυτήν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.
Αδιάψευστος μάρτυρας τούτου το γεγονός ότι σήμερα το απόγευμα την ίδια ώρα και σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις:

- μια του ΠΑΣΟΚ με ομιλητή τον πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο
- και η άλλη του Κινήματος Δημοκρατων Σοσιαλιστών με ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου

Και οι δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε κλειστά γήπεδα, "Σπόρτινγκ" και "Πανελληνίου" αντίστοιχα, καθώς απ΄ ότι φαίνεται οι εποχές των μαζικών ανοιχτών συγκεντρώσεων του ενωμένου και αδιαίρετου ΠΑΣΟΚ στο Σύνταγμα ή στο Πεδίο του Άρεως πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Στα απλά μέλη και στελέχη του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ η σημερινή μέρα είναι αποφράδα, από τη στιγμή που σύντροφοι και συντρόφισσες με κοινή πορεία δεκαετιών απόψε θα βρίσκονται σε δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις όντας πλέον πολιτικοί αντίπαλοι!

Με το ΠΑΣΟΚ να αναζητά την "χρήσιμη ψήφο" που θα το αναδείξει τρίτη δύναμη και ρυθμιστή των εξελίξεων και το ΚΙΔΗΣΟ να αναζητά την δικαίωση του Γ. Παπανδρέου με την είσοδό του στη Βουλή σε πρώτη φάση και πιθανότατα κυβερνητικό εταίρο σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς σήμερα θα παιχτούν κυρίως οι εντυπώσεις επί της μαζικότητας και το ενθουσιασμού, ωστόσο η πολιτική ουσία είναι ότι οι διάδοχοι του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη δεν κατάφεραν να κρατήσουν ενωμένη την δημοκρατική παράταξη.


Ανδρέας Μαραθιάς


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου