Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Τσακαλώτος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής για το Μνημόνιο


Τη θέση του κόμματός του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαγγείλει ότι αν είναι να κάνει μόνο μια εξεταστική επιτροπή, αυτή θα είναι για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο, τόσο για λόγους δικαιοσύνης, αλλά πρωτίστως για τη δημιουργία συλλογικής μνήμης για το πώς φτάσαμε ως εδώ», υπογραμμίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών.

Ο κ. Τσακαλώτος, ωστόσο, σημειώνει ότι μεγαλύτερη σημασία για την κοινωνία έχει να καταργηθεί στην πράξη το Μνημόνιο, να εφαρμόσει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμά του και απαντά στη ΝΔ που κατηγορεί το κόμμα του για λαϊκισμό ότι «οι αντίπαλοί μας έχουν μπερδέψει τον λαϊκισμό με το λαϊκό και αυτό το βρίσκουν τώρα μπροστά τους».

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συστήσει επιτροπή εσωτερικού ελέγχου για το πώς χρεοκόπησε η Ελλάδα και να εντοπίσει παράνομα, μη θεμιτά και απεχθή χρέη, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της ΕΕ, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνολική διευθέτηση του χρέους στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Προσθέτει ότι τα επιχειρήματα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλά και ισχυρά και τα «εργαλεία για να πετύχουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα είναι εξίσου πολλά και η επιτροπή είναι ένα απ’ αυτά».

Απαντώντας στα δημοσιεύματα σχετικά με τη ρευστότητα των τραπεζών, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει ότι «οι αντίπαλοι μας επενδύουν στο καθεστώς φόβου και επιστρατεύουν κάθε μέσο» και σημειώνει ότι «τα δραματικά πρωτοσέλιδα περί μείωσης της ρευστότητας, φυγής των καταθέσεων και προσφυγής στον ELA εντάσσονται σε αυτό το σχέδιο».

Πηγή: Nooz.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου