Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ιάπωνας Πρωθυπουργός: «Οχι» στην καταβολή λύτρων για τους όμηρους των τζιχαντιστών


Θα κάνουμε τα πάντα αλλά δεν θα υποχωρήσουμε στην τρομοκρατία, λέει ο Σίνζο Αμπε

Αρνείται ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε την καταβολή των λύτρων για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούν οι τζιχαντιστές.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απειλεί, με νέο βίντεο, να εκτελέσει δύο Ιάπωνες, και ζητά καταβολή λύτρων ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Σίνζο Αμπέ αρνήθηκε εκφράζοντας παράλληλα τον «αποτροπιασμό» του.

«Η διεθνής κοινότητα δεν θα υποχωρήσει στην τρομοκρατία και οφείλουμε να συνεργασθούμε» απέναντι στην απειλή αυτή, δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός προσθέτωντας ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε μέσο στη διάθεσή της για την απελευθέρωση των δύο Ιαπώνων που έχουν πέσει στα χέρια τζιχαντιστών.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να απελευθερωθούν» είπε ο Άμπε την Τετάρτη μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Έχω δώσει εντολή να εξαντληθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα, όλοι οι διπλωματικοί δίαυλοι που έχουν ανοίξει μέχρι τώρα» τόνισε.

Ο Σίνζο Αμπε έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η Ιαπωνία, παρά τη σύλληψη των ομήρων, δεν θα υπαναχωρήσει στη δέσμευσή της για την παροχή βοήθειας ύψους 200 εκατομμυρίων προς τις χώρες που έχουν πληγεί από την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους, που πολλαπλασιάζει τις ακρότητες στη Συρία και το Ιράκ.

«Αυτή η θέση δεν θα αλλάξει» είπε επισημαίνοντας τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της βοήθειας αυτής.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου