Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Αυτές θα είναι οι πρώτες ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος



Πίστωση χρόνου δύο εβδομάδων αναφέρει ο Γιάννης Βαρουφάκης ότι θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη του στις εκλογές, τονίζοντας ότι δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, καθώς θέλει να δράσει σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Σε συνέντευξη του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι το κόμμα του θα κάνει μεταρρυθμίσεις “αλλά όχι αυτές που απαιτούν Ουάσινγκτον και Φρανκφούρτη», επειδή αυτές βασίζονται στην καταστροφή της εργασίας και σε μια νέα μορφή σκλαβιάς με την ευέλικτη εργασία. “Το πρώτο που θα κάνουμε θα είναι να πάρουμε χρόνο: μας πιέζουν ώστε μετά τις εκλογές μέσα σε μια εβδομάδα να τα υπογράψουμε όλα.
Δεν πρόκειται να υπογράψουμε τίποτα βιαστικά και τρέχοντας. Θα ζητήσουμε δύο εβδομάδες, κάτι αρκετά λογικό», σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης. Στη συνέχεια όπως λέει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τις προτάσεις του στο Eurogroup, το Ecofin και το Συμβούλιο της Ευρώπης. “Και οι προτάσεις μας θα περιλαμβάνουν πρώτα και κύρια την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» σημειώνει. Στη συνέντευξη του ο γνωστός οικονομολόγος και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επίσης ότι «οι Έλληνες δεν πρόκειται να ψηφίσουμε για να επαναλάβουμε τα ίδια ηλίθια λάθη που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πρέπει να σπάσουμε αυτήν τη λογική».
Δηλώνει στην ισπανική εφημερίδα ότι ακόμα η Ελλάδα βρίσκεται ξεκάθαρα σε ύφεση, μιλάει για “φθηνή προπαδάνδα” και “κοροιδία” όσων λένε ότι η χώρα βγάινει από την κρίση και συνδέει το χρέος με την ανάπτυξη λέγοντας ότι χωρίς να αναπτύσσεται η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος. Ταυτόχρονα αποκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη “μοναδική ευκαιρία που απομένει στην Ευρώπη”, ενώ ερωτώμενος τι θα κάνει το κόμμα του αν οι ευρωπαίοι το καλέσουν να εγκαταλείψει την ευρωζώνη ο κ. Βαρουφάκης λέει: «Αυτό θα σήμαινε ότι έχουν μια πολύ φτωχή άποψη της δημοκρατίας.
Είμαστε ένα κόμμα ριζοσπαστικά αριστερό, ωστόσο οι προτάσεις μας είναι απολύτως λογικές. Αν η Ευρώπη δεν θέλει να διατηρήσει μια ορθολογική διαπραγμάτευση μαζί μας και επιμένει να συνεχίσει να αρνείται την καταστροφή, ας το κάνει: ας καταστρέψει την Ευρώπη, όπως έχει συμβάλει στην καταστροφή της δύο φορές τα τελευταία εκατό χρόνια. Αλλά αυτό δεν θα είναι δική μας ευθύνη».


Πηγή: lifo.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου