Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Οι Πυρήνες της Φωτιάς σχεδίαζαν να δολοφονήσουν το Χριστόδουλο ΞηρόΤου χρεώνουν τις δύο αποτυχημένες βομβιστικές ενέργειες στο ΑΤ Ιτέας και στη ΔΟΥ Κορυδαλλού - Χρησιμοποιούσαν την κωδική λέξη «απόλυση» - Με την ονομασία «Κώστας» ήταν γνωστή η Αγγελική Σπυροπούλου

Σε δηλώσεις σχετικά με τη σύνδεση ποινικών και τρομοκρατών προχώρησε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς ήθελαν να δολοφονήσουν το Χριστόδουλο Ξηρό, μετά την επιχείρηση «Γοργοπόταμος» γιατί του χρεώνουν τις δύο αποτυχημένες βομβιστικές ενέργειες στο ΑΤ Ιτέας και στη ΔΟΥ Κορυδαλλού.

Χρησιμοποιώντας την κωδική λέξη «απόλυση» για τον Χριστόδουλο Ξηρό, στις επικοινωνίες τους με κρυπτογραφημένα e-mail, τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς φέρονται να είχαν οργανώσει σχέδιο σε βάρος του «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη.

Από την παρουσίαση που έκανε ο αρχηγός της Αστυνομίας προκύπτει η σύλληψη ενός ακόμη 29χρονου Αλβανού, ο οποίος στρατολογήθηκε από ισοβίτη ομοεθνή του, με σκοπό να βοηθήσει στην ανατίξη των Φυλακών Κορυδαλλού.

Παράλληλα, η Αγγελική Σπυροπούλου αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστικό πρόσωπο, αφού ήταν ο άνθρωπος που μιλούσε κωδικοποιημένα με τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, έχοντας την κωδική ονομασία «Κώστας», ενώ στις γιάφκες της Αναβύσσου και του Λουτρακίου και σε τάπερ-βόμβες βρέθηκαν αποτυπώματα του Νταμιάνο Μπολάνο και σημειώσεις του Χρήστου Τσάκαλου, του αδερφού του, Γεράσιμου, και του Παναγιώτη Αργυρού.

Από την έρευνα στο σπίτι της Περαχώρας Λουτρακίου, όπου διέμενε η Αγγελική Σπυροπούλου βρέθηκε μία κάρτα μνήμης και μία ταμπακιέρα που διέθετε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη μέσα στις οποία βρέθηκαν δύο ακόμα κάρτες μνήμης. Από την εξέταση προέκυψε ο τρόπος επικοινωνίας της οργάνωσης, η ανάθεση των ρόλων, καθώς και όλο το σχέδιο απόδρασης από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Μέσα από συνομιλίες με κωδικοποιημένα e-mail, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι Πυρήνες της Φωτιάς ήθελαν να «πουλήσουν» το Χριστόδουλο Ξηρό, δηλαδή να τον δολοφονήσουν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης.Πηγή : protothema.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου