Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μάχη για μια έδρα δίνουν οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι! «βαριά» ονόματα όπως όλα δείχνουν θα μείνουν εκτός Βουλής



Πέρα από το λεκανοπέδιο που «βαριά» ονόματα όπως όλα δείχνουν θα μείνουν εκτός Βουλής, στο ενδεχόμενο που η Νέα Δημοκρατία είναι δεύτερο κόμμα σύμφωνα πάντα με τα τελευταία δημοκοπικά ευρήματα, η μεγάλη ανατροπή θα έρθει στη περιφέρεια όπου το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, στην περίπτωση που πάρει τη δεύτερη θέση, θα χάσει το μπόνους των 50 εδρών.
Εκεί που θα έρθουν τα πάνω κάτω είναι στις τετραεδρικές περιφέρειες ενω μεγάλη μάχη θα δοθεί στις πενταεδρικές, εξαεδρικές, εφταεδρικές ή ακόμα και στις οχταεδρικές όπου η Νέα Δημοκρατία θα βγάλει τουλάχιστον μια έδρα.

Ήδη στη Συγγρού βλέπουν καθημερινά τις κυλιόμενες μετρήσεις ανα περιφέρεια ενω έχουν εικόνα και για την πορεία των υποψηφίων σε κάθε νομό.

Η μητέρα των μαχών θα δοθεί σε Λάρισα, Αιτωλοακαρνανία και Εύβοια όπου οι υποψήφιοι θα τα δώσουν όλα για την μια " σίγουρη " έδρα. Στον …κάμπο η υποψηφιότητα του Κώστα Τζανακούλη ανακάτεψε την τράπουλα και εκ πρώτης όψεως χτύπησε τον Χρήστο Κέλλα λόγω κοινής δεξαμενής ψήφων. Ο Κώστας Τζανακούλης έχει διατελέσει δήμαρχος Λάρισας για τελσσερις τετραετίας και ο Χρήστος Κέλλας πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Πάρολα αυτά όμως ο Μάξιμος Χαρακόπουλος που φέρεται να προηγείται νιώθει την πίεση του Χρήστου Κέλλα.

Στην Αιτωλοακαρνανία ο Μάριος Σαλμάς φαίνεται πως έχει τον πρώτο λόγο σε σχέση με τον Κώστα Καραγκούνη που έχει ανεβάσει όμως στροφές και μπορεί να κόψει πρώτος το νήμα. Στην Εύβοια η έξοδος του Σίμου Κεδίκογλου από την κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2014, μάλλον του βγήκε σε καλό αφού έχει ανεβάσει κατά πολύ τα ποσοστά του. Η μάχη με τον Κώστα Μαρκόπουλο φαίνεται πως θα κριθεί πραγματικά στην αναπνοή.

Στην Αχαία, ο Ανδρέας Κατσανιώτης παρά την προβολή που ειχε ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, έχει " κάτσει " με τον Θανάση Νταβλούρο να είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Στην Ηλεία η έδρα φαίνεται πως θα παιχτεί μεταξύ του Κώστα Τζαβάρα και του Ανδρέα Μαρίνου ενώ άνθρωποι που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του νόμου κάνουν λόγω για μεγάλη έκπληξη του Γιώργου Κοντογιάννη. Στη γειτονική Αρκαδία η πρωτοεμφανιζόμενη Έυη Τατούλη (κόρη του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη) έχει βάλει δύσκολα στον Ανδρέα Λυκουρέντζο .

Στην Άρτα ο Γιώργος Στύλιος δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ενω στα Γιάννενα ο Κώστας Τασούλας φέρεται να ηγείται της κούρσας έναντι του Σταύρου Καλογιάννη μετά και την αποχώρηση της Άννας Ασημακοπούλου.

Στην Καστοριά η Μαρία Αντωνίου φαίνεται πως απειλείται από τον πρώην νομάρχη Κώστα Λιάντση και τον Ζήση Τζηκαλάγια που την προηγούμενη φορά είχε την έδρα ενώ και μάχη γίνεται και στην Κοζάνη καθώς η επιστροφή του Γιώργου Κασαπίδη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ φέρνει σε δύσκολη θέση τον Μιχάλη Παπαδόπουλο.


Στην Πέλλα ο Δάνης Τζαμτζής παρά τον πόλεμο που δέχθηκε απο την Συγγρού φαίνεται πως θα παίξει στα ίσια με τον Γιώργο Καρασμάνη. Στην Ημαθία ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης θα παλέψει με τον Απόστολο Βεσυρόπουλο.


Στην Πιερία η είσοδος του πρώην νομάρχη Γιώργου Παπαστεργίου ανακάτεψε για τα καλά την τράπουλα με τους Κώστα Κουκοδήμο και Γιώργο Κωνσταντόπουλου να δίνουν μάχη για τη μια " σίγουρη " έδρα αλλά η έκπληξη μπορεί να έρθει απο την Άννα Μάνη που βλέπει τις μετοχές της να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Στην Καρδίτσα η Ασημίνα Σκόνδρα χτυπάει στα ίσια τον Κώστα Τσιάρα ενω ίδια κατάσταση επικρατεία και στα Τρίκαλα αφού ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας φαίνεται πως βρίσκεται ανάμεσα σε «συμπληγάδες» με τους Ηλία Βλαχογίαννη και Μιχάλη Ταμήλο να οδηγούν την κούρσα. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως η μάχη εκεί θα κριθεί στο τέλος.

Στις Σέρρες η υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή, γιου του Αχιλλέα, εχει φέρει τα πάνω κάτω αφού κλειδώνει την πρώτη θέση με τους Φωτεινή Αραμπτζή, Μενέλαου Βλάχβεη και Θεόφιλου Λεονταρίδου να δίνουν μάχη για τη δεύτερη έδρα που μπορεί να βγάλει υπό προϋποθέσεις και δεύτερη έδρα.

Στην Καβάλα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Γιώργο Καλαντζή τρέχουν για τη μια έδρα ενω σκληρή θα είναι και η κόντρα στον Έβρο, αφού η υποψηφιότητα του Τάσου Δημοσχάκη φερνει δυσκολίες στους Άκη Γεροντόπουλο και Αλέκου Δερμεντζόπουλου.

Στη Λαμία ο Χρήστος Σταικούρας μάλλον δεν απειλείται απο τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Κοτρωνία ενω στη Βοιωτία που έγινε τριεδρική ο Γιάννης Καράμπελας φαίνεται να προηγείται ελαφρώς του Ευάγγελου Μπασιάκου. Μεγάλη ανατροπή σύμφωνα με πληροφορίες, είναι προ των πυλών και στη Χίο όπου η Μαρία Σόδη προηγείται του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

Εκτός των άλλων η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να κυνηγάει και τις μονοεδρικές της Ευρυτανίας και της Σάμου με τον Κώστα Κοντογεώργο και Χριστόδουλο Στεφανάδη να έχουν το πρώτο λόγο.




Θοδωρης Δαφέρμος


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου