Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Κόπηκε το ναζιστικό κόμμα Κασιδιάρη παρά την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ που φωνάζει Welcome στους ακροδεξιούς

 


Welcome του ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους το Κασιδιάρη, κλείνοντας το μάτι κρυφά, εμείς στηρίξαμε τον αρχηγό σας.

Λίγες ώρες πριν την απόφαση του Αρείου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη και τη συμμετοχή του ή μη στις εθνικές εκλογές τις 2ιης Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι δεν κατέθεσε υπόμνημα όπως έπραξαν η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, κλείνοντας το μάτι στους ακροδεξιούς.

Μάλιστα για να δικαιολογήσει την απόφαση είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις τροποποιήσεις – μπλόκο της προσπάθειας εισόδου του Ηλίας Κασιδιάρη στη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ: «Να καταθέσουμε υπόμνημα για κάτι που δεν ψηφίσαμε;»

Μετά από μία πολυήμερη διάσκεψη, οι δέκα δικαστές που απαρτίζουν το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έφτασαν στην απόφασή τους για τα κόμματα και τους συνασπισμούς κομμάτων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, ανάβοντας το πράσινο φως σε συνολικά 36 κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων και μεμονωμένους υποψήφιους.

Συγκεκριμένα, κόπηκε το Εθνικό Κόμμα Ελληνες του Ηλία Κασιδιάρη, η Ευ-Κίνηση του Πολ Ευμορφίδη, οι συνασπισμοί Πράσινο και Μοβ και Μαζί, αλλά και τα κόμματα Πατριωτική Ενωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση, Δύναμη Στον Πολίτη, Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα (ΛΕυΚο), Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας (ΕΛΚΣΙ), Φιλόνομη Δημεγερσία και οι Ελληνες.

Επίσης, κόπηκε ένας μεμονωμένος υποψήφιος, αλλά και οι Ελληνες Χριστιανοδημοκράτες του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος ούτως ή άλλως είχε ανακοινώσει ότι δεν μπόρεσε να υποβάλει τους υποψηφίους του συνδυασμού του. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε πως δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στα κόμματα των Κων/νου Μπογδάνου/Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, αλλά και της Αφροδίτης Λατινοπούλου, τα οποία είχαν κοπεί για τυπικούς λόγους από την περασμένη εβδομάδα.

Ετσι, ο συνολικός αριθμός των συνδυασμών που κόπηκαν ανήλθε στους 14, με το σκεπτικό των δικαστών να αναμένεται να ανακοινωθεί αργά το βράδυ.

Το κόμμα Κασιδιάρη αποτελεί συνέχεια της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει κριθεί ως πολιτικός «μανδύας» εγκληματικής οργάνωσης, τόσο λόγω της ίδρυσής του από ένα πρώην ηγετικό στέλεχος της όσο και λόγω της συμμετοχής στους συνδυασμούς και άλλων προσώπων, που είχαν στο παρελθόν συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής.

«Απόψε καταλύθηκε οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα και μισό εκατομμύριο Ελληνες στερούνται το ύψιστο δικαίωμα να ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους. Το Εθνικό κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ στοχοποιήθηκε παράνομα, γιατί είναι το πιο έντιμο και καθαρό κόμμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Αναμέναμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα», δήλωσε μετά την απόφαση ο Ηλ.Κασιδιάρης.

Η συνήγορός του Βάσω Πανταζή, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου δήλωσε ότι ο εντολέας της δεν θα στηρίξει κάποιον άλλο πολιτικό σχηματισμό και ότι σήμερα θα γνωστοποιηθούν οι νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί (όπως λ.χ. προσφυγή στο εκλογοδικείο ή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια), χωρίς πάντως να μπορεί να ανατραπεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, ούτε για τους Ελληνες, ούτε για κάποιο άλλο από τα κόμματα που κόπηκαν.

Οι δικαστές έκριναν πως μπορεί να συμμετάσχει κανονικά το κόμμα ΕΑΝ του επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου. Παρά το γεγονός πως σε δημόσιες δηλώσεις του ο Αν. Κανελλόπουλος είχε κάνει λόγο για συνομιλίες «με στελέχη του κόμματος Κασιδιάρη», αλλά και πως εξελέγη πρόεδρος του κόμματος Κασιδιάρη, τελικά τα δύο κόμματα κατέθεσαν διαφορετικούς συνδυασμούς, με τους δικαστές να ανάβουν το «πράσινο φως» στο ΕΑΝ για την κάθοδό του στις εκλογές.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου