Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Ο Τσίπρας το πήρε απόφαση ότι θα τον στείλουν μόλις χάσει τις εκλογές

 


Μιλώντας ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ αταίριαστοι, εκτός από την παραπληροφόρηση και το ψέμα που απαντούσε σε κάθε ερώτηση, ομολόγησε ότι είναι λίγες οι ημέρες του στην ηγεσία του κόμματος.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να συγκριθεί με τον Μητσοτάκη που έχει κερδίσει τόσες εκλογικές διαδικασίες, και να ζητήσει από τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν και τον πρωθυπουργό εάν θα μείνει στην ηγεσία της Ν.Δ. έτσι και χάσει.

Εκεί που δείχνει το πόσο στραβά έχει πάρει την θέση του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ξεκάθαρα ότι είναι δικό του αποκλειστικά κόμμα, και χωρίς αυτόν θα είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.

Κρίνοντας λοιπόν την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση ως αμφίρροπη, ο κ. Τσίπρας προσδιόρισε χθες για πρώτη φορά τον προσωπικό εκλογικό του πήχη, ο οποίος, όπως περιέγραψε, θα κρίνει και τις προσωπικές του αποφάσεις αναφορικά με την παραμονή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ερωτηθείς αν θα αποχωρήσει από την κεφαλή του κόμματος σε περίπτωση ήττας, «όταν θα έλθει ο κ. Μητσοτάκης ρωτήστε τον αν θα αποχωρήσει. Στη ΝΔ δεν μιλάει κανείς απέναντι στον αρχηγό, αλλά στην πρώτη ήττα πας ανήρ ξυλεύεται» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για προσθέσει, ωστόσο πως «όλοι κρινόμαστε, αν το αποτέλεσμα είναι πολύ αρνητικό, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαδικασίες», όπως είπε, εξαρτώντας την παρουσία του σε ρόλο κορυφής στην αξιωματική αντιπολίτευση από τα επίπεδα της εκλογικής απόδοσης του κόμματός του, στις 21 Μαϊου. Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε και αναφορικά με την συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο της μετά Τσίπρα εποχής, απαντώντας στα περί απόλυτης ταύτισής του με το κόμμα πως «πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πολύ μακριά, και αν έλθει η ώρα θα δούμε πως θα είναι η σκορδαλιά χωρίς σκόρδο», ακόμη και αν το τελευταίο αποτελεί το βασικό συστατικό της.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου