Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Αλιβιζάτος: Μικρόψυχος ο Τσίπρας -Αρνήθηκε κοινή πρωτοβουλία κατά του "κόμματος" Κασιδιάρη

 


Δηλώνοντας πως η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι ορθή αναφορικά με το κόμμα Κασιδιάρη ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι υπήρξε πρότασή του για κοινό υπόμνημα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αλλά δεν προχώρησε με υπαιτιότητα της Κουμουνδούρου.

Ο κ. Αλιβιζάτος, δήλωσε πως η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ να κριθεί το κόμμα για ιδεολογικούς λόγους απέχει των δημοκρατικών λειτουργιών και των συνταγματικών προβλέψεων καθώς και ότι δεν μπορούσε να κληθεί να αποφασίσει ο Άρειος Πάγος για τέτοια θέματα.

Όπως τόνισε είχε αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να κατατεθεί κοινό υπόμνημα των τριών πρώτων κομμάτων προς τον Άρειο Πάγο αλλά «αυτή η πρωτοβουλία δυστυχώς έμεινε πίσω».

Γιατί; Σύμφωνα με τον συνταγματολόγο «δεν το θέλησε ο ΣΥΡΙΖΑ». «Είναι κρίμα» συνέχισε λέγοντας πως «αν βγαίναμε και οι τρεις μαζί θα ήταν πολύ ισχυρότερη η παρέμβαση και ηθικά και πολιτικά».

Ο Νίκος Αλιβιζάτος σχολίασε και την απάντηση Τσίπρα στην ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τους λόγους που δεν υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ υπόμνημα για το κόμμα Κασιδιάρη (υποστήριξε πως δεν το έπραξε αφού δεν υπερψήφισε τις τροποποιήσεις –μπλόκο) ως εξής:

«Αυτό είναι μικρόψυχο».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου