Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Υλοποιείται το πιο μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης υποδομών στην ιστορία της Μεταπολίτευσης

 



Η χώρα μας χάρη στη συστηματική δουλειά της Κυβέρνησης και των Υπουργείων Υποδομών-Μεταφορών, Ναυτιλίας, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εσωτερικών (με τα κονδύλια ύψους 80 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης») υλοποιεί σήμερα το πιο μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης υποδομών στην ιστορία της Μεταπολίτευσης. 2.300 έργα, οδικά δίκτυα, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, μαρίνες, σε κάθε γωνιά της χώρας.

  • Η σύγκριση με την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταλυτική. Η Ελλάδα είναι πλέον ένα εργοτάξιο μετά από χρόνια στασιμότητας σε αυτό τον τομέα. Στα 4 χρόνια που προηγήθηκαν έγινε όλη η απαραίτητη δουλειά βάσης, τεχνικής και χρηματοδοτικής ωρίμανσης, δημοπράτησης και συμβασιοποίησης ώστε έως το 2027 και εντέλει το 2030 η χώρα μας να διαθέτει το πλέον σύγχρονο δίκτυο δρόμων, λιμανιών, σιδηροδρόμων και αεροδρομίων σε κάθε γωνιά της από τους Τοξότες έως τα Χανιά και από την Κέρκυρα έως τη Ρόδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 7 Ιουλίου 2019 έως σήμερα έχουν δημοπρατηθεί έργο 14 δισ. ευρώ όταν  από το 2015 έως τον Ιούλιο 2019 (ΣΥΡΙΖΑ) είχαν δημοπρατηθεί  έργα 3,5 δισ. ευρώ.  Έχουν συμβασιοποιηθεί έργα 5,5 δισ., όταν επί ΣΥΡΙΖΑ) συμβασιοποιήθηκαν έργα μόλις  857 εκατ. ευρώ.
  • Κάθε περιφέρεια της χώρας μας έχει σήμερα το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και βασικούς πυλώνες τη δημιουργία σύγχρονων δικτύων και υποδομών, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την υλοποίηση επενδύσεων και την προώθηση έργων για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την πράσινη μετάβαση.

H Ελλάδα αλλάζει μόνο με πολιτική βούληση, επιμονή, όραμα και κυρίως σχέδιο. Αυτό κάνουμε από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης μας και αυτό δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε, διεκδικώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση του. Η Πατρίδα μας τα τελευταία 4 χρόνια πέρασε και ξεπέρασε αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις: Τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο, την παγκόσμια πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή έκρηξη και τη διεθνή ακρίβεια έχοντας να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα σε καθημερινή βάση τις εθνικές προκλήσεις ενός απρόβλεπτου γείτονα όπως η Τουρκία. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι πολίτες αφού συγκρίνουν, θα κρίνουν με γνώμονα το καλύτερο για τους ίδιους και τη χώρα, δεν θα αφήσουν το πολιτικό σύστημα να ξαναγίνει μέρος του προβλήματος. Δεν θα παραπλανηθούν από τα ψέματα, τη λάσπη και τα άδεια συνθήματα που θα μας πολιορκήσουν ξανά.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου