Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμοστεί, οδηγεί σε πτώχευση

 


Το δίλημμα των εκλογών της 21ης Μαίου είναι αν η χώρα θα πάει μπροστά ή αν θα επιστρέψει πίσω στο καταστροφικό 2015 επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και στην συζήτηση που είχε με τον managing editor των «Financial Times» υπεύθυνο για τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, Πίτερ Σπίγκελ.

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός είπε: «Οι εκλογές αφορούν επιλογές. Στην περίπτωση της Ελλάδας εμείς πετύχαμε σε ότι αφορά την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας» και μετά πρόσθεσε: «Ποια επιλογή δίνει η αντιπολίτευση; Κοιτούσα το πρόγραμμα που παρουσίασε. Κοστίζει δεκάδες δισεκατομμύρια. Δεν μπορεί να υλοποιηθεί, οδηγεί σε πτώχευση».

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε κάτι που δεν ξεχάσει ποτέ ο Ελληνικός λαός, ότι ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Βαρουφάκη οδήγησαν την χώρα σε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο και χρέωσαν με 100 δισ. ευρώ τον ελληνικό λαό. «Δεν πρέπει να ξεχάσουμε το 2015 και την πολύ κακή δουλειά που έκανε ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι «η ιστορία θα είναι σκληρή μαζί του».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκτενείς αναφορές στα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία από το 2019 μέχρι σήμερα.

«Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα για μειώσει το χρέος της. Έφερε επενδύσεις , νέες δουλειές και η ανάπτυξη βοήθησε για να στηρίξουμε νοικοκυριά»

«Ένας δρόμος υπάρχει. Καινοτομίες και την επόμενη τετραετία να αυξήσουμε τους μισθούς, τον κατώτατο και το μέσο μισθό κατά 25%», σημείωσε ενώ είπε πως επιμένει στη μείωση των φόρων που επιβαρύνουν τη μεσαία τάξη, αλλά με προσοχή, ώστε να μην διακινδυνεύσει η δημοσιονομική πειθαρχία.

Είπε επίσης ότι ο ίδιος θέλει να συνεχίσει στο δρόμο που έχει χαράξει. Σημείωσε πως ο πληθωρισμός δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, ενώ η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μοιράζει υποσχέσεις και λεφτά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι οι πολίτες πιέζονται από το πληθωρισμό και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση τους στήριξε, καθώς δημιούργησε δημοσιονομικό χώρο.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις επενδύσεις που ήρθαν στη χώρα, στον τουρισμό, στις φαρμοκοβιομηχανίες αλλά και σε άλλες που μπορούν ακόμη να έρθουν.

Για την ψηφιοποίηση του κράτους είπε ότι έχουν γίνει πολλά, αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα και να είναι πλήρως ψηφιοποιημένο το δημόσιο το 2027.

Για τις εκλογές είπε επίσης πως ό,τι υποσχέθηκε το 2019 το έκανε και γι'αυτό νομίζει ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν πάλι τη ΝΔ. Ο κόσμος θέλει σταθερότητα και περισσότερες μεταρρυθμίσεις αν τους ρωτήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έμαθε τίποτα. Είναι στον ίδιο τόνο. Δεν καταλαβαίνει ότι άλλαξε ο κόσμος», ανέφερε.

Σημείωσε επίσης πώς «Οι πρώτες εκλογές είναι σημαντικές. Θα δείξουν ποια κυβέρνηση και ποιος πρωθυπουργός θα κυβερνήσει. Το ΠΑΣΟΚ λέει παράξενα πράγματα. Δεν θέλει ούτε Μητσοτάκη, ούτε Τσίπρα αλλά δεν λέει ποιον θέλει για πρωθυπουργό. Δεν νομίζω ότι αυτή τη θέση την ακούσει ο κόσμος», πρόσθεσε.

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων σημείωσε ότι είμαστε η μόνη χώρα που απαγόρευσε τα παράνομα λογισμικά, ενώ κάναμε αλλαγές στη ΕΥΠ. «Προσπαθούμε να ελέγξουμε το παράνομο λογισμικό, που αποτελεί ωστόσο ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Όταν γίνονται λάθη, πρέπει να αναλαμβάνεις ευθύνη αλλά και να κάνεις κάτι ώστε να μην ξανασυμβούν» υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να στείλει και ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία: Ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών δεν μπορεί να γίνει για ζητήματα κυριαρχίας και το μόνο που μπορεί να συζητηθεί είναι η μοναδική διαφορά μεταξύ των δύο χωρών για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.

«Η Τουρκία πρέπει να πάρει μια απόφαση μετά τις εκλογές: αν έχει πραγματική πρόθεση να έχει σχέσεις με τη Δύση ή θα στραφεί σε μια δική της πολιτική, που θα είναι πιο κοντά σε Κίνα ή Ρωσία. Αυτό εν τέλει θα καθορίσει τις σχέσεις μας, αλλά και το Κυπριακό» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν υπάρχει συζήτηση σε θέματα εθνικής κυριαρχίας και συνόρων. Εχουμε μόνο ένα θέμα. Είμαι ξεκάθαρος σ' αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, αλλά συμφωνούμε και ότι δεν μπορούμε να το λύσουμε με υπερπτήσεις αλλά με θετική ατζέντα».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου