Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Χήρα Καραϊβάζ: Με τις συλλήψεις δικαιώνεται η μνήμη του – Ευχαριστώ την ΕΛ.ΑΣ.

 


Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έχει πολλές φορές εργαλειοποιηθεί χυδαία από την ακροαριστερά του Τσίπρα.

Πρόκειται για έναν 40χρονο και έναν 48χρονο, είχαν υποστηρικτικό ρόλο ως προς τους εκτελεστές.

Οι δύο συλληφθέντες είναι αδίστακτοι κακοποιοί, εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις ληστειών και εκβιασμών, ενώ για τον έναν έχουν προκύψει στοιχεία και για εμπλοκή του στην υπόθεση δολοφονίας του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη τον Δεκέμβριο του 2021 στο Γαλάτσι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν σε Νέο Βουτζά και Νίκαια.

Για δικαίωση της μνήμης του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ  κάνει λόγο η χήρα του Στάθα Αλεξανδροπούλου, η οποία ταυτόχρονα ευχαριστεί την Ελληνική Αστυνομία.

Μιλώντας στο protothema.gr η κ.  Αλεξανδροπούλου δήλωσε ότι  «θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία και τους Έλληνες αξιωματούχους που συνέλαβαν τους δολοφόνους του Γιώργου. Η μνήμη του δικαιώθηκε».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. :

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021.

H μαύρη Beverly μοτοσικλέτα και το λευκό βαν βρίσκονταν στην περιοχή και την προηγούμενη ημέρα όπου είχε προγραμματιστεί η δολοφονία, όμως το σκηνικό του θανάτου ανεβλήθη γιατί ο δημοσιογράφος επέστρεψε νωρίτερα στο σπίτι του στον Άλιμο.

Μέσα από τις κάμερες και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προέκυψε πως στη μοτοσικλέτα επέβαινε, πιθανότατα, στη θέση του συνεπιβάτη ο ένας απο τους δύο συλληφθέντες και στο λευκο βαν ο αδερφός του, επίσης συλληφθείς.

Λίγα λεπτά μετά τις 2 εκείνο το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021, η μοτοσικλέτα περιμένει στον δρόμο μπροστά απο την πολυκατοικία του Καραϊβάζ ενώ το λευκό βαν ειναι σταθμευμένο στο επόμενο στενό.

Μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου και μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, ο συνεπιβάτης της μηχανής κατεβαίνει και επιβιβάζεται στο βαν, οπου βρίσκεται ο αδερφός του. Τα δυο οχήματα, κινούνται σχεδόν παράλληλα στην παραλιακή και από ένα σημείο και μετά, χωρίζουν και ακολουθούν διαφορετικά δρομολόγια.

Το λάθος των συλληφθέντων, να αφήσουν στο λευκό βαν τις πινακίδες κυκλοφορίας και να μην του βάλουν πλαστές ή κλεμμένες, τους «έκαψε» καθώς αποκαλύφθηκε η ταυτότητά τους. Το όχημα, όπως διαπιστώθηκε από την ανάλυση των καμερών, ανήκει στη σύντροφο του ενός εκ των συλληφθέντων η οποία είναι ιδιοκτήτρια εταιρείας καθαρισμού και μάλιστα, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση των Αρχών.

Το Ανθρωποκτονιών έστειλε κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας στην εταιρεια δήθεν για να πραγματοποιήσει ελέγχους στα βιβλία, με αποτέλεσμα να προσαχθούν στην Ασφάλεια οι ιδιοκτήτες και μετά απο αρκετές ώρες, εξαντλητικής κουβέντας να αφεθούν ελεύθεροι. Όμως, ειχαν προλάβει να δουν τις δυο ημέρες που έγινε η ακύρωση και στη συνέχεια η δολοφονία, που βρίσκονταν τα οχήματα της εταιρείας.

Όπως προέκυψε, το συγκεκριμένο λευκό βαν δεν ήταν πουθενά δηλωμένο, ούτε μετέφερε κάποιο συνεργείο καθαρισμού στα νότια προάστια. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε, αναφέρονται άλλα δύο άτομα, για τα όποια ομως δεν εχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Για τον εναν εξ αυτών μάλιστα, βρίσκεται σε εξέλιξη δίκη σε δεύτερο βαθμό.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου