Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Σε απόγνωση ο Τσίπρας ξέρει ότι θα χάσει τις εκλογές φοβάται για πολύ χαμηλά ποσοστά

 


Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν παγώσει την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα, που ο φόβος πλέον δεν είναι η ήττα που θα υποστεί, αυτό είναι δεδομένο, αλλά τα ποσοστά που θα πάρει το κόμμα του.

Το πρωτιά έχει τελειώσει πλέον για τον Αλέξη Τσίπρα, και η αγωνία στο πρόσωπο του φαίνεται σε κάθε του συνέντευξη παρακαλώντας για μια «τετρακομματική κυβέρνηση μειοψηφίας με ψήφο ανοχής από ΜέΡΑ 25 και ΚΚΕ» ώστε να επιβιώσει ο ίδιος πολιτικά, σε βάρος της χώρας.

Η Κουμουνδούρου και οι συνεργάτες του Τσίπρα, του μεταφέρουν ότι η Ν.Δ. αυξάνει συνέχεια τα ποσοστά της, οι αναποφάσιστοι μετακινούνται προς Μητσοτάκη, και ίσως θα πρέπει να περιμένει ποσοστά κάτω από το 30% για τον ΣΥΡΙΖΑ, με μιά πρόβλεψη ίσως και 25%.

Η επιμονή του Αλέξη Τσίπρα να θέλει τον Βαρουφάκη μαζί του σε μία κυβέρνηση μειοψηφίας, τρομάζει τους Έλληνες πολίτες, που δεν θέλουν να ξαναζήσουν το 2015, δεν έχουν ξεχάσει τι σημαίνει αποτυχημένη αριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήξερε από το 2019 ότι ο Τσίπρας είναι τελειωμένος πολιτικά, και οι πολίτες δεν θα ξεπεράσουν ποτέ την κυβέρνηση του 2015-2019. Δεν θα ξεχάσουν ποτέ το πόσο ψέμα έφαγαν από τον Αλέξη Τσίπρα, το πόσο αποτυχημένος είναι, και πόσο εύκολα τους εξαπάτησε, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και σήμερα. Έτσι γεννήθηκε και η απλή αναλογική, όχι για το καλό της χώρας, αλλά για την πολιτική επιβίωση του Αλέξη Τσίπρα, να έχει μια ελπίδα σε βάρος της χώρας μας. Ήξεραν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ταλαιπωρήσουν την χώρα και την οικονομία της με τις διπλές εκλογές, μπορεί και τριπλές, αλλά τους είναι αποδεδειγμένα αδιάφορη η χώρα.

Στο επιτελείο του Α. Τσίπρα θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα συγκρότησης κυβέρνησης μειοψηφίας, έως την τελευταία στιγμή, γιατί κυβέρνηση με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπουν ούτε στα όνειρα τους. Φοβούνται ότι αν το στοιχείο της επιστροφής της εξουσίας εκλείψει, τότε προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου μπορεί να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουν κύμα αποσυσπείρωσης των δυνάμεών τους και ποσοστά ακόμα και κάτω απο 25% που είναι πιθανά ακόμα και σήμερα. 

Πάντως αυτό που θέλει να πετύχει η ομάδα του Αλέξη Τσίπρα είναι μία ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στα σημεία, που δεν θα αλλάξει τον πολιτικό σχεδιασμό και θα επιτρέψει στον Τσίπρα να επιβιώσει πολιτικά, και να εμφανίζεται ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου