Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Τρεις στοχεύσεις συν δύο οριζόντιες αναγκαιότητες για την επόμενη τετραετία


 

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αιγάλεω:

  • Πρώτη στόχευση: Η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία των καλύτερων μισθών για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Μπορούμε να αυξήσουμε τους μισθούς 25% σε μία τετραετία. Από το 2024 θα ισχύσει το νέο ενιαίο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Και για τους ελεύθερους επαγγελματίες το τέλος επιτηδεύματος στο τέλος της τετραετίας θα αποτελεί παρελθόν καθώς θα βελτιώνεται η φορολογική συμμόρφωση.
  • Δεύτερη στόχευση: καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Μεγάλη έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα. Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλα τα βασικά νοσήματα. Καθολική ισχύς του προσωπικού γιατρού. Εκσυγχρονισμός όλων των τμημάτων επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και των 156 κέντρων υγείας. Πρόσληψη 10 χιλιάδων νοσηλευτών σε βάθος τετραετίας.
  • Τρίτη στόχευση το αποτελεσματικό δημόσιο. Οριζόντιοι διαγωνισμοί ΑΣΕΠ. Στελέχη που θα μονιμοποιούνται μετά από δοκιμαστική θητεία. Αξιολόγηση για όλους. Οι επιδόσεις των δημοσίων υπαλλήλων θα επιβραβεύονται και οι αδυναμίες θα θεραπεύονται. Μέχρι το 2027 όλες οι διαδικασίες στη Δημόσια Διοίκηση θα είναι ψηφιακές με ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά και με επαγγελματικές συμπεριφορές.

Πρώτη αναγκαιότητα: Η στήριξη της νέας γενιάς με προσιτή στέγη. Το πρόγραμμα Σπίτι μου. Χαμηλότοκα ή άτοκα δάνεια για   10.000 νέους με δόσεις μικρότερες ενός ενοικίου. Κοινωνική αντιπαροχή.  Θα μπορούμε να χτίζουμε με ιδιωτικούς πόρους σύγχρονα διαμερίσματα, τα περισσότερα από αυτά θα διατίθενται αποκλειστικά σε νέους συμπολίτες μας με χαμηλό ενοίκιο.

Δεύτερη αναγκαιότητα: Η πολιτική εθνικής ασφάλειας.  68 εξοπλιστικά προγράμματα δρομολόγησε αυτή η Κυβέρνηση. Η φωνή μας θα ακούγεται  παντού.  Στο αμερικανικό Κογκρέσο, στις Βρυξέλλες, σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου