Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Διεγράφη η Εύα Καϊλή από ΠΑΣΟΚ και ευρωσοσιαλιστές - Ο Ανδρουλάκης τι λέει για την παρακολούθηση;

 


Να είσαι ο Ανδρουλάκης, να έχεις κάνει σίριαλ τη νόμιμη παρακολούθηση σου ως ευρωβουλευτής, να κρύβεσαι για να μην ενημερωθείς, να πιέζεις ένα σοβαρό πρωθυπουργό με τις γελοιότητες σου, και τελικά να αναγκάζεσαι να διαγράφεις κορυφαίο στέλεχος και ευρωβουλευτή του Κόμματος σου από στοιχεία που όπως φαίνεται προέκυψαν από παρακολούθηση του. 

Η ευρωβουλευτής Έυα Καιλή έχει συλληφθεί στο Βέλγιο βάση στοιχείων που έχουν προκύψει από παρακολούθησή της, δεν θα θέλαμε να είμασταν ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΣΥΡΙΖΑ που φωνάζανε στην Ελληνική κυβέρνηση ότι η παρακολούθηση είναι αντισυνταγματική.

Στη διαδικασία της ανάκρισης υποβάλλεται από χθες η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, η οποία προσήχθη από τις βελγικές Αρχές, προκειμένου να εξεταστεί για την υπόθεση διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το Κατάρ. Παρά την προστασία που της παρέχει η βουλευτική ασυλία, η Ευρωβουλευτής βρίσκεται από χθες ενώπιος ενωπίω με τους αστυνομικούς, ενώ χθες το πρωί συνελήφθη ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Τα γραφεία αμφότερων έχουν σφραγιστεί στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ οι έρευνες εξελίσσονται δυναμικά, καθώς για την ίδια υπόθεση εξετάζονται ακόμη οι Βέλγοι ευρωβουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών, Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρί Αρενά.

Η υπόθεση φαίνεται πως πλήττει σε πολιτικό επίπεδο την Ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το κόμμα να επανέρχεται πολλές φορές χθες σχολιάζοντας τις καταιγιστικές εξελίξεις, τις οποίες πυροδότησε δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας, Le Soir.

Η ανακοίνωση των Ευρωσοσιαλιστών:

Αντιδρώντας σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με βελγική έρευνα για καταγγελίες διαφθοράς, που αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά από τα βελγικά μέσα ενημέρωσης Le Soir και Knack, η Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δηλώνει:

«Είμαστε τρομοκρατημένοι από τους ισχυρισμούς για διαφθορά στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Ο Όμιλος S&D έχει μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Είμαστε οι πρώτοι που υποστηρίζουμε μια ενδελεχή έρευνα και την πλήρη αποκάλυψη. Θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις ανακριτικές αρχές. Σε αυτό το πνεύμα, εμείς δεν θα σχολιάσει δημόσια τις εν εξελίξει δικαστικές διαδικασίες.

Δεδομένης της σοβαρότητας των καταγγελιών, έως ότου οι αρμόδιες αρχές παράσχουν σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις, ζητάμε την αναστολή των εργασιών για τυχόν φακέλους και ψηφοφορίες στην Ολομέλεια σχετικά με τα κράτη του Κόλπου, ιδιαίτερα την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας και τις προγραμματισμένες επισκέψεις».

Παρά τους δραματικούς τόνους της ανακοίνωσης, οι Ευρωσοσιαλιστές επανήλθαν, μέσω Twitter, ξανά στο θέμα αργά χθες, δηλώνοντας πως «Δεδομένης της σοβαρότητας των καταγγελιών, έως ότου οι αρμόδιες αρχές παράσχουν σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις, ζητούμε την αναστολή των εργασιών για τυχόν φακέλους και ψηφοφορίες στην Ολομέλεια σχετικά με τα κράτη του Κόλπου, ιδιαίτερα την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας και τις προγραμματισμένες επισκέψεις», για να ανακοινώσουν δύο ώρες μετά τη διαγραφή της Εύας Καϊλή.

«Η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε την απόφαση να αναστείλει τη συμμετοχή της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή στην Ομάδα S&D με άμεση ισχύ, ως απάντηση στις συνεχιζόμενες έρευνες», τονίζεται στο tweet της διαγραφής της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετέβη τον περασμένο μήνα στο Κατάρ, όπου είχε συνάντηση με κρατικούς αξιωματούχους, με ζητούμενο να ανοίξει διπλωματικός κοινοβουλευτικός διάλογος της Ντόχα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας προ ημερών από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα, είχε χαρακτηρίσει το Κατάρ ως «πρωτοπόρο» στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Συνολικά, τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή, ως ύποπτα για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία. Η χώρα δεν κατονομάστηκε από την Εισαγγελία.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου