Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Ο Μητσοτάκης παρακολουθεί με Μακρόν, Σάντσεθ τα πέναλτι στο Κροατία-Βραζιλία

 


Το Μουντιάλ 2022 και τα πέναλτι στον αγώνα Κροατία-Βραζιλία αποτέλεσαν ένα διάλλειμα από τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους άλλους ηγέτες της EUMED-9.

Ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με τους Αντρέι Πλένκοβιτς (πρωθυπουργός της Κροατίας), Εμανουέλ Μακρόν, Πέδρο Σάντσεθ, Αντόνιο Ταγιάνι (αντικατέστησε την Τζόρτζια Μελόνι) και τους υπόλοιπους ηγέτες των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, παρακολούθησαν την διαδικασία των πέναλτι στον πρώτο προημιτελικό του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση της χώρας του στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ δέχθηκε τα συγχαρητήρια των υπολοίπων.

Κατά την ομιλία των ηγετών της EUMED-9 ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δίπλα του τον Κροάτη ομόλογό του, τον οποίο συνεχάρη για την επιτυχία της Εθνικής του ομάδας στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Έτσι, ξεκινώντας την ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, στο Αλικάντε της Ισπανίας, ο ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε απευθυνόμενος στον κ. Πλένκοβιτς: «Η ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία στο ποδόσφαιρο, φαίνεται ήδη να επιβεβαιώνεται».






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου