Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

10 εκατ. δολάρια μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα από τον Ρώσο Μαλοφέγεφ το 2015

 



Μίζες για την εδραίωση καθεστώτος στην Ελλάδα απο τον ΣΥΡΙΖΑ και χειραγώγηση της ενημέρωσης με στημένα ΜΜΕ που θα παίζουν την προπαγάνδα της Ρωσίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό περιγράφεται με αναλυτικά στοιχεία σε έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών τον περασμένο Απρίλιο, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μεταφέρθηκαν 10 εκατ. δολάρια από τον ρώσο ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγεφ το 2015 σε ενδιάμεσο πρόσωπο στην Ελλάδα για το στήσιμο περιφερειακού τηλεοπτικού δίκτυο στην Ελλάδα (που λειτούργησε το 2016) με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων της Μόσχας. Το εν λόγω παρένθετο πρόσωπο ήταν ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγεώργης και το τηλεοπτικό δίκτυο το Hellasnet με διευθυντή τον δημοσιογράφο Κώστα βαξεβάνη, το οποίο στήθηκε και εγκαινιάστηκε με την παρουσία αρκετών στελεχών της τότε κυβέρνησης.

Στο ζήτημα αυτό εξάλλου, αναφέρθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ σημειώνοντας ότι υπάρχουν «στοιχεία για παρεμβάσεις» οι οποίες «αναφέρονται πολύ αναλυτικά σε αποφάσεις της αμερικανικής Δικαιοσύνης για τη διοχέτευση πολύ σημαντικών ποσών μέσω Ρώσων ολιγαρχών σε Ελληνες εκπροσώπους -σε αυτά συμμετείχαν και Ελληνες δημοσιογράφοι- με σκοπό να στηθεί δίκτυο φιλορωσικών σταθμών στην Ελλάδα το 2016». Ως τώρα, πάντως, στις ελληνικές αρχές δεν έχει περιέλθει άλλο στοιχείο για "γκρίζες" ρωσικές δραστηριότητες, είτε όσον αφορά το στήσιμο ΜΜΕ τόσο και ως προς το πολιτικό σύστημα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου