Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

ΥΠΕΞ σε Άγκυρα για τα περί «μειονότητας» της Θράκης: «Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από την Τουρκία»

 


Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει το πόσο ανθελληνικά κινείται και δεν βγάζει ούτε μία ανακοίνωση για την προκλητικότητα του βουλευτή του στην Θράκη, το ελληνικό ΥΠΕΞ απαντά στην προκλητικότητα και του ΣΥΡΙΖΑ και της Άγκυρας.

Απάντησε το ελληνικό ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για τα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη: «Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης, σε αντίθεση με την Τουρκία. Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υπερασπίστηκε τον ανθέλληνα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος για ακόμη μια φορά έκανε λόγο για «τουρκική» μειονότητα στη δυτική Θράκη και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση από τον προκλητικό ΣΥΡΙΖΑ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου